Nemanja_Smiljanic

Dva srebra srpskih strelaca na Svetskom juniorskom kupu u Porpetu
 
Izvanredan uspeh postigli su osvajanjem dve srebrne medalje mladi strelci Srbije u disciplini gađanje glinenih golubova – trap na juniorskom Svetskom kupu u Porpetu u Italiji. Ovo su ujedno i prvi trofeji u istoriji u gađanju glinenih golubova sa Svetskih kupova.
Nemanja Smiljanić (rođen 1994) reprezentativac Grofa iz Kališta kod Požarevca  je u pojedinačnoj konkurenciji u trapu bio drugi sa 137 (117 u osnovnom delu i 20 u finalu), a Zoran Jakšić (rođen 1992)  se posle raspucavanja plasirao u plej of i zauzeo je šest mesto sa 128 (113 i 15) golubova.  Jakšić, član Jedinstva trap (Stara Pazova) je nedavno na Šampionatu Evrope u Nikoziji na Kipru osvojio peto mesto i prvi je strelac iz Srbije koji je gađao u finalu na velikom takmičenju.
Treći član reprezentacije Maksim Egelja (rođen 1995. član Dunava iz Futoga)  je bio 37. sa 103 goluba, u konkurenciji 63 juniora.
Ekipno, Srbija je bila druga sa 333 goluba , a pobedili su strelci iz Italije sa 337 golubova.
Selektor reprezentacije Srbije Dejan Mihajlović je posle ovog velikog uspeha istakao:
– Ovi strelci su prošli kroz školu streljaštva Streljačkog saveza za leteće mete Srbije i njihovi rezultati su plod dobrog stručnog rada i u savezu ali i u klubovima. Imamo dobru generaciju koja zaslužuje ovakve prilike za dokazivanje u jakoj konkurenciji i siguran sam da će predstaviti u najlepšem svetlu.

 

Povezana vest:  STRELJAŠTVO, Lazarevićeva i Stevanović osvojili Ligu Beograda