ALEKSANDROVSKI_I_COTRA
Maksimović odredio strelce po disciplinama za juniorsko Prvenstvo Evrope u Bolonji

Goran Maksimović, vršilac dužnosti selektora podelio je strelce po disciplinama za juniorski Šampionat Evrope samo MK oružjem koji će se održati od 10. do 15. jula u Bolonji.
U juniorskoj konkurenciji u disciplini MK puška  trostav 3 puta 40 metaka gađaće Igor Čotra (Zvezdara), Stefan Aleksandrovski (Jedinstvo, Stara Pazova) i Borislav Mazinjanin (Policajac) dok će u disciplini MK puka 60 metaka ležeći umesto Aleksandrovskog u ekipi biti Miloš Tasić (Vranje).
U konkurenciji juniorki, obe discipline, MK puška trostav 3 puta 20 metaka i MK puška 60 metaka ležeći, gađaće tri takmičarke Marta Bireš (Jedinstvo), Dušica Antonijević i Marina Simić (obe N. Beograd Ušće).  MK pištoljem 30 plus 30 metaka za juniorke na EŠ će učestvovati Ana Alentijev iz Smedereva, Danica Rašeta iz Zemun Centra i Aleksandra Matijašević iz Crvene zvezde.
– Imali smo dva jaka takmičenja „Veliku nagradu Novog Sada“ i Šampionat Srbije i  juniori su se odlično pokazali – kaže v. d. selektora Goran Maksimović.- Zbog toga očekujemo dobre vesti iz Bolonje, posebno u trostavu. Juniorke puškom su pokazale „šarenu“ formu, mislim da je na nešto slabije rezultate uticao i umor. Pištoljem, odskače Danica Rašeta koja je na VN Novog Sada „ubila“ lični rekord, a sve tri su bile na postolju na šampionatu.
Sa njima će putovati treneri Ivan Kvasnevski, Marijana Novković (devojačko Frič) i Saša Iker.
Šampionati Evrope samo za juniore MK oružjem organizuju se u godini olimpijskih igara. U Plzenu 2008. Duško Petrov je gađao u finalu pištoljem i osvojio osmo mesto. Osma je bila MK puškom  60 ležeći Jelena Živković, a 12. MK pištoljem 30 plus 30 metaka Aleksandra Ristović. Živkovićeva je bila 15. u trostavu.
U Minhenu 2004. Damir Mikec je osvojio srebro MK pištoljem, a reprezentacija u kojoj se bili i Grgić i Kačavenda bila je vicešampion Evrope.
Poslednju juniorsku medalju osvojila je 2011. na EŠ u Beogradu Tašana Bogatinovski (Pančevo) i to bronzanu MK puškom 60 metaka ležeći.

Povezana vest:  Ristić šampion Evrope, reprezentaciji bronza