IVANA_MAKSIMOVIC_2012 

STRELCI SE NADAJU MEDALJAMA
Ivana Maksimović: Svečani defile se ne propušta!
 
Reprezentativci Srbije u streljaštvu Ivana Maksimović i Nemanja Miroslavljev izjavili su da se nadaju osvajanju medalja na predstojećim Olimpijskim igrama u Londonu, koje poèinju 27. jula.
Maksimovićeva je naglasila da joj je san osvajanje olimpijske medalje, kao i svakom sportisti.
-Ne mogu da obećam ništa, pošto odlućuju bukvalno nijanse i sportska sreæa koja je najpotrebnija, jer tehniku svi imamo – istakla je ona i najavila da će u Londonu pružiti maksimum.
-Volela bih da slavim osvajanje medalje  rekla je Maksimovićeva, koja željno iščekuje poćetak takmičenja 28. jula i svoje prvo učešće na Igrama.
Ona je rekla da strelci od septembra ozbiljno rade i pripremaju se za London.
Pripreme su kvalitetno urađene i spremna sam za takmičenje, rekla je Ivana Maksimović i napomenula da će finiš priprema iskoristiti da što bolje upozna olimpijsko strelište.
Nemanja Mirosavljev u Londonu učestvuje na petim Igrama u karijeri i očekuje osvajanje prve olimpijske medalje.
Govoreći o završnim pripremama u Londonu, Mirosavljev je istakao da æe one više biti doziranje, nego forsiranje treninga.
Mirosavljev je objasnio da su mu takmičenja razvučena, jer prvi put izlazi na strelište 30. jula, a takmičenje završava 6. avgusta i nastupa u tri discipline.
-Svašta će se tu događati. Toliko tu ima vremena, forma može da ode gore ili dole, nadam se da neće ovo drugo da se dogodi. Čekam 6.avgust sa velikim iščekivanjem – naglasio je Mirosavljev koji tog dana nastupa u discipline malokalibarska puška 50 metara.
Mirosavljev je rekao da je nezahvalno prognozirati koliko bi medalja strelci Srbije mogli osvojiti.
-Kada pogledate broj osvojenih medalja na svetskim kupovima i prvenstvima sveta, verovatnoća da ćemo uzeti medalju na ovom turniru je velika, a isto tako se može dogoditi da ne uzmemo medalju, a svi fenomenalno gađamo. Može se dogoditi da nas potera, pa da uzmemo ne smem da kažem koliko
Medalja – istakao je Mirosavljev.
Ivana Maksimović I Nemnajna Mirosavljev najavljuju da će učestvovati na svečanom defileu otvaranja Olimpijskih igara 27. jula, na kojem će zastavu Srbije nositi teniser Novak Ðoković.
Maksimović je rekla da je u timu bilo puno diskusija oko učestvovanja u defielu, jer na strelište izlazi već prvog takmičarskog jutra 28. jula.
-Na kraju sam odlučila da ću ipak otići, jer se to ne propušta. Ovo su mi prve Olimpijske igre i ako sada ne odem kada ću – naglasila je ona i ocenila da prisustvo svečanom defileu neće loše uticati na njen nastup.
Mirosavljev je naglasio da će prisustvovati otvaranju Igara, jer je motiv za bavljanje sportom defile na
otvaranju.

 

Povezana vest:  Miks tim puškom treći u polufinalnoj grupi