ZLATIC_126

Andija Zlatić gostovao u Klubu Srbija u Londonu
 
Strelac Andrija Zlatić, osvajač prve medalje  na Olimpijskim igrama u Londonu,  bronzane vazdušnim pištoljem, došao je u Klub Srbije u Londonu u društvu Branislava Jevtića, šefa misije olimpijskog tima Srbije i Vlade Divca, predsednika Olimpijskog komiteta Srbije.
– Presrećan sam zbog ovog uspeha i svestan činjenice da sam obradovao sunarodnike. Čuo sam da je prenos finala u Srbiji bio izuzetno gledan, zbog čega mi je uspeh još draži – istakao je Andrija Zlatić.
Na pitanje kako zadržava takvu smirenost i van strelišta, Zlatić je rekao:
– Takav sam po prirodi. Svestan sam  i težine  i značaja olimpijske medalje. Ova bronza mi je draga gotovo kao zlato, mnogo rada sam uložio da bih do nje stigao. Ali, moram da priznam da su mi i svi drugi uspesi podjednako dragi. Od ostalih očekujem pre svega da daju maksimum, a uveren sam da ovo nije poslednja medalja strelaca na ovim Olimpijskim igrama.
Zlatić je istakao i veliku podršku porodice:
– Svi su ponosni. Razgovarao sam sa majkom, ipak sam ja mamin sin, ljubi ga majka – rekao je kroz osmeh Andrija Zlatić.
Branislav Jevtić, šef misije olimpijskog tima Srbije, istakao je sjajnu atmosferu među našim reprezentativcima i dodao:
– Na prošlim Olimpijskim igrama proteklo je više vremena do prve medalje, sada je stigla već prvog dana. Siguran sam da će ovaj veliki uspeh uticati na samopouzdanje naših sportista.
Vlade Divac, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, zahvalio se Andriji na velikom uspehu, osvajanju 99. olimpijske medalje za našu zemlju:
– Ovo je sigurno veliki podstrek za sve naše sportiste da krenu njegovim putem. Očekujemo da svi i dalje na najbolji mogući način predstavljaju zemlju.Počelo je dobro, nadam se da će se tako i završiti.

 

Povezana vest:  Babićeva treća, Jovanović šesti u Plzenu