aranka_binder_i_andrea_arsovicStojiljković  izabrao reprezentaciju za Svetski kup u Pekingu
Zoran Stojiljković, selektor reprezentacije Srbije u streljaštvu, odredio je spisak kandidata za drugi Svetski kup u Pekingu koji će se održati na olimpijskom strelištu od 16. do 24. aprila.
Srpske strelce predovodiće evropska šampionka vazdušnom puškom Andrea Arsović. Na put će četiri takmičara MK i vazdušnom puškom i četiri takmičarke pištoljem: Stevan Pletikosić („Čika Mata“, Kragujevac), Nemanja Mirosavljev, Dragan Marković (obojica Novi Sad) i Milenko Sebić (Policajac), odnosno Lidija Mihajlović (Niš), Aranka Binder (Novi Sad), Andrea Arsović (Partizan) i Ivana Maksimović (Novi Beogrda Ušće).
Takođe, gađaće i četvoro strelaca MK i vazdušnim pištoljem Jasna Šekarić, Zorana Arunović (obe Crvena zvezda), Damir Mikec (Policajac) i Andrija Zlatić (Policajac).  Vođstvo reprezentacije biće naknadno određeno.
Na prvom Svetskom kupu u Sidneju od 20. do 28. marta učestvovaće samo Jasna Šekarić i Damir Mikec. Treći Svetski kup je u američkoj vojnoj bazi Fort Bening od 22. do 31. maja, a četvrti, poslednji, u Beogradu od 26. juna do 4. jula. Šampionat sveta na kome će se vaditi prve vize za OI u Londonu 2012. je  od 29. jula do 11. avgusta u Minhenu.
Povezana vest:  Tri titule Užičanima u Lučanima