sebic_markovic_vujanovic_Samostrel

Tri Viljem Tela iz Srbije na Šampionatu sveta u gađanju samostrelom
 
Srbija će prvi put  imati predstavnike na Šampionatu sveta u disciplini samostrel u švajcarskom gradu Vilu.
U Švajcarsku, postojbinu Viljem Tela, iz Srbije kreću Milenko Sebić i Dragan Marković koji gađaju i za reprezentaciju Srbije MK i vazdušnom puškom i Mihajlo Vujanović koji je do pre nekoliko godina gađao puškom za Novi Sad. Učestvaće samo u discipnini na 10 metara u  zatvorenom strelištu koja se gađa 30. avgusta!
– Dugujemo veliku zahvalnost Streljačkom savezu Srbije jer ova disciplina po svemu spada u  u streljaštvo a ne streličarstvo, koji nam je pomogao oko prijava – kaže Milenko Sebić .- Uz nas su i DP „Novi Sad  gas“, AIK banka kao i troje iskrenih prijatelja sporta iz Novog Sada, naši donatori Adnan Bulić, Leo Lerinc i Nastasija Knežević bez čije podrške ne bismo mogli da učestvujemo.
Sebić ima ekipnu evropsku bronzu MK puškom – trostav iz Granade 2007. i univerzitetsko srebro  iz Bangkoka 2007. dok je Marković bio član reprezentacije Srbije koja je vazdušnom puškom osvojila evropsku bronzu 2008.
– Samostrel je po svemu veoma sličan vazdušnoj pušci i nadamo se da ćemo postići dobre rezultate. Imaćemo zvanični trening 29. avgusta da malo osetimo oružje kod koga je primetan otskok pri opaljivalju strele. Mnogi strelci gađaju i samostrel, kao na primer Mađar Šidi i Slovenci Debevec, Markoja i Moičević. Mi smo za ovo takmičenje dva samostrela dobili od najvećeg proizvođača u svetu švajcarske firme Vinceler, a  jedan su nam obezbedili organizatori. Nećemo učestvovati u drugoj disciplini na 30 metara jer, objektivno, nismo još za nju spremni.
Pre deset dana u Hrvatskoj, srpski reprezentativac pištoljem Uroš Kačaveda, iako je prvi put gađao samostrelom, na SP  je zauzeo visoko 12. mesto u disciplini „fild“ (na otvorenom).

 

Povezana vest:  Mikec u finalu Bundes lige