streljastvo_svetlana_stankovc_vujcic_i_selektor_mihajlovic_sa_finalistima_vn_bgd_skit

Amanović drugi na „Velikoj nagradi Beograda“
 
Međunarodni turnir u gađanju glinenih golubova (olimpijske discipline skit i trap) „Velika nagrada Beograda“ počeo je na strelištu „Bg sportskog centra Kovilovo“.
U disciplini skit sjajni srpski reprezentativac Jovan Amanović (Novi Sad) zauzeo je odlično drugo mesto sa 133 goluba (110 i 23). Imao je najbolju finalnu seriju od 23 goluba i došao do trofeja. Drugi srpski predstavnik Goran Stojadinović sa 130 golubova (112 i 18) plasirao se na peto mesto. Pobedio je Ilija Kirilov iz Bugarske sa 138 golubva(117 i 21) dok je treće mesto u otvorenoj konkurenciji pripalo Bjanki Pongrac (Mađarska) sa 131 (110 i 21).
– Prijatno nas je iznenadio odziv, imamo čak 42 strelca iz osam zemalja u disciplini trap. Nadamo se dobrim rezuktatima  na jednom od najboljih strelišta u svetu – kaže generalni sekretar organizatora, Streljačkog saveza za leteće mete Srbije  Svetlana Stanković Vujčić.- U subotu je prvi deo u disciplini trap 75 golubva, a u nedelju još 50 golubova i finale šestorice najboljih.
Prošle godine u skitu slavio je Antoni Tera (Francuska) dok je najbolji plasman od srpskih strelaca imao Goran Stojadinović na osmom mestu.
Povezana vest:  Nemanja Smiljanić najbolji u četvrtom kupu Srbije u gađanju glinenih golubova -trap