IVANA_MAKSIMOVIC_2012
Maksimović: Medalja iz Londona nije dar sa neba
Reprezentativka Srbije u streljaštvu Ivana Maksimović rekla je danas da je srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu osvojila zahvaljući velikom trudu i radu, a ne sticajem srećnih okolnosti.
-Srebrna medalja sa Olimpijskih igara u Londonu nije mi pala sa vedra neba, bilo je potrebno uložiti mnogo truda i rada i ja sam dokaz da se upornost na kraju isplati
– izjavila je Maksimovićeva na svečanosti u Vojvođanskoj banci, koja je učenicima drugog razreda Osnovne škole „Vladimir Rolović“ poklonila specijalno dizajnirane štedne knjižice sa po 1.000 dinara na računu.
-Uverena sam da dosta vas, ukoliko zaista želi, može da postigne moj uspeh. Ne smete da zapostavite školu, ona vam pomaže u daljem razvoju, jer nikada ne znate kada ćete prekinuti karijeru – naglasila je Maksimovićeva.
Ona je dodala da nije imala previše odmora nakon Igara u Londonu i da sada, pored streljaštva, ima više vremena za teretanu i obaveze na fakultetu.
Svečanosti je prisustvovao i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Vlade Divac, koji je podsetio da je Vojvođanska banka zajedno sa OKS učestvovala u edukaciji dece širom Srbije kroz projekte Olimpijski čas i EkOlimpijske igre.
-Učili smo ih olimpijskim i životnim vrednostima. Verujem da će danas ovi mališani usvojiti neke nove vrednosti, početi da štede i poželeti da treniraju neki sport, možda baš streljaštvo. Biti pravi sportista znači biti uporan, a da bstei bili uspešni u štednji, takođe, morate biti uporni. Pokušajte da sačuvate džeparac koji dobijete od roditelja, ali i baka i deka i ostale rodbine – rekao je Divac.
On je zajedno sa prisutnim gostima imao imao priliku da se na specijalnom Skat sistemu oproba u streljaštvu i na kraju uporedi rezultat sa Maksimovićevom, koja je u Londonu osvojila jubilarnu 100. olimpijsku medalju za Srbiju.
Povezana vest:  Siniša Mašović novi predsednik SS Srbije