miraiivanamaksimovicuriju

Maksimovićeva završila prireme u Rio de Žaneiru

Olimpijska vicešampionka u streljaštvu iz Londona Ivana Maksimović (Novi Beograd Ušće) završila je pripreme u Rio de Žaneiru u Brazilu gde će se 2016. održati letnje Olimpijske igre.

Pripreme od 5. do 18. decembra organizovao je Olimpijski komitet Srbije sa željom da sportisti osvajači medalja na OI u Londonu upoznaju borilišta i uslove za takmičenje. Učestvovala je i Milica Mandić, olimpijska šampionka iz Londona u tekvondou sa trenerom Draganom Jovićem, stručnim štabom i sparing partnerima.

– Uslovi su bili odlični – kaže v. d. selektora streljačke reprezentacije Goran Maksimović koji je proveo jedan deo prirema sa Ivanom Maksimović.- Strelište je kopija onog u Sidneju i već je na njemu održan Svetski kup 2007. Pruža izvanredne uslove. Do strelišta smo putovali oko sat vremena, ponekad i duže u zavisnosti od  gužvi i trase kojom su nas vozači vozili.

Povezana vest:  Četiri titule Novom Beograd Ušću

Sa Ivanom Maksimović je bila i njen trener Mira Maksimović koja se vratila u Beograd, dok je Ivana produžila  na novogodišnji odmor u Njuojork kod drugarice:

– Zahvaljujemo se OKS na ovim, zaista, odličnim pripremama u svakom pogledu – dodao je Goran Maksimović.- U hotelu smo imali teretanu tako da je Ivana  program koji su dogovorile ispunila do kraja. Nije bilo baš vremena za ostale aktivnosti, pogotovo za češći odlazak na plažu, ali smo obišli grad koji je  veliko gradilište. Plaže su zaista prekrasne, ali nije bilo kupanja, već smao brčkanja pošto su talasi bili ogromni, pa  je zabranjen ulazak u vodu.

Povezana vest:  Iz Francuske nišane Granadu

Iduće godine, Evropsko prvenstvo vazdušnim oružjem je u Odenzeu u Danskoj od 25. februara do 3. marta, a MK oružjem (posle odustajanja nemačkog Sula) u Osijeku od 21. jula do 4. avgusta. Strelci će učestvovati i na Mediteranskim igrama od 20. do 30. juna u  Mersinu u Turskoj.

Početak serije Svetskih kupova puškom i pištoljem  je u Čangvonu (Koreja) od 2. do 10. aprila.  Potom se karavan seli na severnoamerički kontinent u Fort Bening (SAD) gde je drugi kup od 13. do 24. maja. Poslednja dva Svetska kupa su u Evropi od 22. do 30. maja u Minhenu i potom od 3. do 12. jula u Granadi. Biće to za strelce  prilika  da još jednom probaju streliše u ovom španskom gradu na kome će se 2014. održati Šampionat sveta (sve discipline).

Povezana vest:  Rekord Dragane Todorović u finalu Kupa Srbije

Finale Svetskog kupa  puškom i pištoljem je od 6. do 12. oktobra u Minhenu.