ivana maksimovic 1111Maksimovićevoj bronza u Bundes ligi

Bundesligaš Kevelar za koji su ove sezone gađali srpski reprezentativci Ivana Maksimović srebrna iz Londona i Milenko Sebić, a za drugu ekipu i mlada takmičarka „Novog Beograda Ušća“ Dušica Antonijević, osvojio je treće mesto u Bundes ligi na završnom turniru u Rotenburgu.
U borbi za bronzu Kevelar je pobedio prvu ekipu Nordstemena sa 5:0. Maksimovićeva nije bila u sastavu u ovom meču.
Prvo mesto pripalo je ekipi Minhena koja je sa 3:1 pobedila Brightal.
– Za nas je ovo izuzuzetan uspeh – rekla je Ivana Maksimović, koja je sa 399 krugova u trećem kolu protiv Tus Helgerta postigla najbolji rezultat od svih strelaca Kevelara u Bundes ligi.- Prošle godine Kevelar se borio da ne ispadne, ove sezone smo došli do medalje, što je fantastično. Bundes liga je revijalno takmičenje, gde je dozvoljeno navijanje uz korišćenje svih rekvizita i gađa strelac protiv strelca. Pobeda donosi poen ekipi. Veoma je napeto i na svim mečevima sa mnogo publike.
Kevelar je ligu završio na prvom mestu na u grupi „Sever“. U četvrtfinalu na završnom turniru u Rotenburgu, pobedio je Petersaurah sa 3:2. U ovom meču Maksimovićeva nije gađala. U polufinalu, Kevelar je sa 4:0 izgubio od Minhena (u krugovima je bilo 1.968:1.954). Maksimovićeva je gađala protiv svetske šampionke i rekorderke Nemice Sonje Falšifter i izgubila poen 399:395.
Milenko Sebić je dva puta gađao za Kevelar u Bundes ligi i imao je 383 i 393 kruga. Maksimovićeva je gađala jedno kolo i za drugu ekipu i zabeležila 395 krugova. Antonijevićeva je dva puta izlazila za drugi tim na vatrenu liniju i imala 389 i 387 krugova.
U gađanju pištoljem, pobedio je Kreftel savladavši u finalu Broisted sa 3:2. U borbi za bronzu Ludvigzburg je bio bolji od Valdenburga sa 4:1.
Na finalni turnir pištoljem se probila ekipa Kelhajma za koji gađaju bronzani iz Londona Andrija Zlatić, Jasna Šekarić i Damir Mikec. U četvrtfinalu, Kelhajm je poražen od Broisteda sa 3:2 u poenima iako je imao više krugova 1.867:1.875. Zlatić je na „prvoj tabli“ dobio poen 382:370 protiv Šeubera, ali klub nije prošao dalje. Kelhajm se plasirao na finalni turnir (idu po četiri ekipe puškom i pištoljem sa „Severa“ i „Juga“) kao trećeplasirani tim „Juga“.

Povezana vest:  Pletikosić, Babićeva, Zarićeva i Mikec pozlatili dijabole u Smederevu