na mukama streljacki tim

Strelci učestvuju na Evropskom prvesntvu u Danskoj!

Streljačka reprezentacija Srbije učestvovaće na Šampionatu Evrope u Odenzeu u Danskoj od 23. februara do 3. marta, saopštio je predsednik Streljačkog saveza Srbije Obrad Stevanović.
– Streljački savez Srbije, iako nije bio dužnik prema Evropskoj streljačkoj konfederaciji – ESK, pronašao je iz sopstvenih sredstava novac da izmiri dug od preko 49.000 evra. U ovom trenutku je najvažnije, da će strelci moći da se takmiče. Sa ponosom ističemo da u poslednjih deset godina streljačka reprezentacija nije propustila ni jedno takmičenje i izašli smo, uspešno, i iz ove ogromne krize za koju nismo bili krivi ni mi, niti Ministarstvo omladine i sporta Srbije i OK Srbije– rekao je Obrad Stevanović.- Dobili smo garancije ESK da će čim sredstva budu uplaćena, suspenzija streljačke reprezentacije Srbije za Šampionat Evrope u Danskoj biti povučena i da će učestvovati bez ikakvih ograničenja. Moram zarad istine da još jednom podvučem i molim sredstva informisanja da ovo zabeleže, da dug nije napravio Streljački savez Srbije, već organizator Šampionata Evrope 2011. „Bg sportski centar Kovilovo“ koji nije ispunio obavezu prema ESK i uplatio deo kotizacija učesnika koji pripada ESK.
Streljački savez Srbije je konkurisao i dobio organizaciju Šampionata Evrope 2011. da bi potom tehničku organizaciju prepustio „BG sportskom centru Kovilovo“. O dugovanjima ove firme, Streljački savez Srbije obavešten je tek počekom novembra prošle godine.
– U razgovoru sa predstavnikom ESK Aleksandom Ratnerom, obavešten sam da posle izmirenja duga, a to ćemo uraditi najkasnije u utorak, možemo da učestvujemo i da do 23. februara potvrdima naše sastave, što je u skladu sa pravilima – kaže Nenad Petković generalni sekretar SS Srbije, koji će biti i vođa puta za Odenze.- Posebnim ugovorom obavezali smo „BG sportski centar Kovilovo“, da nam vrati ovaj novac. Moram da se još jednom zahvalim Ministarstvu omladine i sporta Srbije, Olimpijskom komitetu Srbije, kao i svim prijateljima streljačkog sporta koji su nas podržali u ovoj velikoj krizi i pomogli u dijalogu sa Evropskom streljačkom konfederacijom. Zahvaljujem se i sredstvima informisanja na praćenju svega što se dešavalo u proteklih desetak dana pa je i to doprinelo da se pronađe rešenja koje je dovelo do najvažnijeg cilja – da učestvujemo na EŠ.
Pripreme reprezentacije Srbije, počeće 17. februara uveče u Smederevu posle završetka finala Kupa SS Srbije na novom strelištu u ovom gradu. Trajaće do 22. februara. Juniorski tim sa vođom delegacije Nendom Petkovićem i v. d. selekora Goranom Maksimovićem putuje u Odenze 24. februara, a seniorske selekcije 27. februara. Ostaje veliko posao da se obezbedi smeštaj, jer je, posle suspenzije, ukinut „buking“ hotela za reprezentacije Srbije.
Srbija će na EŠ imati juniorske i seniorske reprezentacije puškom i samo seniorske reprezentacije pištoljem.
Prošle godine, na Šampionatu Evrope u finskom mestu Vierumaki srpski strelci su osvojile četiri medalje, zlatnu, srebrnu i dve bronzane. Šampionka Evrope drugi put posle Merakera 2010. postala je Bobana Veličković vazdušnim pištoljem, a sa Jasnom Šekarić i Zoranom Arunović bila je članica reprezentacije Srbije koja je osvojila bronzu.
Andrea Arsović, reprezentativka Partizana osvojila je pojednačnu bronzu vazdušnom puškom, a sa Ivanom Maksimović i Draganom Todorović i ekipno srebro.
U bilansu medalja Srbija je bila osma nacija od 16 koje su osvajale trofeje sa četiri odličja (1 – 1 – 2). Rusija sa 22 trofeja (7 – 8 -9) bila je najuspešnija, ispred Ukrajine 20 (5 – 6 – 9) i Finske 8 (5 – 2 – 1).

Povezana vest:  Olimpijski komitet Srbije potpisao ugovore za stipedije iz „Olimpijske solidranosti“ sa srpskim sportistima, na listi i petoro strelaca