kuvajt2 andrea arsovic

Arsovićeva prva, Mirosavljev treći u Kuvajtu

Andrea Arsović, reprezentativka Partizana pobedila je u gađanju vazdušnom puškom sa 207,4 kruga a Nemanja Mirosavljev strelac Novog Sada osvojio je bronzu MK puškom 60 metaka ležeći na „Velikoj nagradi emira od Kuvajta“ u streljaštvu u Kuvajtu.
Peto mesto vazdušnom puškom zauzela je srebrna sa OI u Londonu Ivana Maksimović.
Arsovićeva je ušla u finale kao druga ali je sa 207,4 kruga osvojila prvo mesto i nagradu od 5.000 dolara, pretekavši Slovenku Živu Dvoršak 205,6 koja je pre finala bila treća i kojoj je pripala nagrada od 3.000 dolara. Bronzanu medalju i 1.000 dolara osvojila je Poju Ghatkar (Indija) sa 183,3 kruga.
Kazahstanka Malinovska je četvrta sa 163,4 kruga dok je peto mesto pripalo Ivani Maksimović (Srbija), vodećoj posle osnovnog dela (417,6 krugova) sa 141,9 krugova. U direktom duelu za ulazak među četri i nastavak takmičenja, Malinovska je bila uspešnija od Maksimovićeve 144,6:141,9. Srpska reprezentativka je imala loš start, u prvih osam dijabola samo tri centra i pet devetki i kasnije, iako je dobro gađala, nije uspela da pretekne Kazahstanku.
Prošle gdine Arsovićeva je osvojila srebro.
Mirosavljljv je pre finala bio četvrti i popeo se za jedan stepenik. Pobedio je Slovenac Ramond Debevec sa 206,6 krugova i dogodilo se i raspucavanje za prvo mesto! Posle 20 metaka i drugoplasirani Aleksanadar Jermakov iz Kazahstana imao je 206,6 krugova i odlučivao je dodatni 11. metak. Debevec je bio sigurniji 10,1, Jermakov 8,7 i zlato, ali i lep svežanj dolara otišli su u Sloveniju.
Mirosaljev je propustio priliku da gađa u finalu finala sa Debevecom jer je 17. metkom pogodio 8,8 krugova, a 18. metkom 10,6. Jerkamov je imao 10,3 i 10,6 krugova i prošao sa 186,5:184,6…
U prva dva dana takmičenja na ovom jakom turniru na kome učestvuje nekoliko stotina strelaca iz Irana, Mađarske, Norveške, Srbije, Bruneja, Kazahastana, Kirgistana, Kuvajta, Omana, BiH, Slovenije, Litvanije, Singapura, Malezije, Egipta, Tadžikistana… srpski strelci su osvojli tri zlata i bronzu. Prvog dana trijumfovali su Andrija Zlatić MK pištoljem i Nemanja Mirosavljev vazdušnom puškom.
Trećeg dana nadmetanja gađaće Ivana Maksimović i Andrea Arsović MK puškom trostav 3 puta 20 metaka kao i Zorana Arunović, Bobana Veličković i Jasna Šekarić vazdušnim pištoljem.
Predsednik žirija za klasifikaciju je srpski sudija Nikola Marić, a na vatrenoj liniji na 25 – metarskom strelištu glavni sudija je srpski arbitar Mitja Grgić. Domaćini srpskim strelcima su treneri u kuvajtskom nacionalnom timu, srpski sručnjaci Srećko Pejović i Goran Mikec, kao i hrvatski trener Ivica Atlaga.

Povezana vest:  Užički „Aleksa Dejović“ najbolji klub, Zorana Arunović najbolja takmičarka, Andrija Zlatić najbolji takmičar, Pavle Zlatić najuspešniji trener u 2011. a osnovu rang lista SS Srbije