cangvon jelena i zorana arunovicZorana Arunović: Moglo je i bolje

Zorana Arunović je osvojila treću medalju na svetskim kupovima u karijer u Čangvonu. Sada ima zlato (Minhen 2012) i dva srebra (Minhen 2011. i Čangvon 2013) i sve je osvojila vazdušnim pištoljem:
– Rezultat osnovanog dela od 387 krugova, iako na prvi pogled odličan, mogao je da bude i malo bolji – rekla je Zorana Arunović olimpijka Crvene zvezde.- Silovito sam krenula sa 98 i 99 krugova u prve dve serije, ali je treća serija od 92 kruga pokvarila dobar start. Četvrtom serijom od 99 krugova sam popravila rezultat ali se vidi da je bilo još prostora, čak i za 390 krugova!
U finalu je, priznaje, možda ispustila šansu za zlato:
– Bilo je uspona i padova, odlučio je bolji finiš Kineskinje, ali sam na kraju prezadovoljna ovom medaljom. Ona je poseban podstrek za nastavak sezone. Nikada nisam na prvim svetskim kupovima imala ovako visoke rezultate. Cilj je ove godine da na obe rang liste ISSF, MK i vazdušnim pištoljem, budem među prve tri.
Trener reprezentacije i Zorane Arunović, Jelena Arunović je rekla:
– Sjajan dan za naše streljaštvo! Zorana se borila, veoma sam zadovoljna i rezultatom meča ali i finalom, uz malo sreće mogla je i do zlata. Čestitam Andri i Ivani na medaljama, a Jasni na plasmanu u finale.

Povezana vest:  Sedam medalja i tri državna rekorda drugog dana „Velike nagrade Novog Sada"