pros donevic i arosviceva sa fotografijamaProslavljena medalja i svetski rekord Andree Arsović

Andrea Arsović je na nedavnom Svetskom kupu u Čangvonu u Koreji osvojila zlatnu medalju MK puškom trostav, a pre toga je u osnovnom delu vazdušnom puškom sa 419,7 krugova postavila novi svetski rekord.
Streljački klub Partizan čiji je Arsovićeva član, organizovao je malu proslavu ova dva velika uspeha srpskog streljaštva u popularnom lokalu „Petica“ na Adi Ciganliji čiji je vlasnik nekadašnji strelac i trener Novog Beograda Ušća Dejan Mijalković.

props sa gostima
Prisustvovali su generalni sekretar SS Srbije Nenad Petković, v. d. selektora Goran Maksimović, predsednik i generalni sekretar SS Beograda Mile Đapić i Dragan Milisavljević, predstavnik Sekretarijata za sport i omladinu Beograda veliki prijatelj sportista i strelca Dragan Ćirić, predsednik Stručne i Sudijske komisije SS Srbije Nikola Marić i Vitomir Homan, predsednik kluba Partizan Zoran Pašalić, generalni sekretar crno belih Dušan Kukrik, mama i tata Andree Arsović, gosti iz klubova Smederevo, Novi Beograd Ušće, Crvena zvezda, Novi Sad, Policajac, Voždovac…
– Hvala vam što ste došli da sa nama podelite radost zbog ova dva velika uspeha – rekao je prvi trener Partizana Dragan Donević.- Andrea nas je sve obradovala, svetski rekord je san svakog sportiste i svaki klub ponosi se kada neki njegov član postigne najbolji rezultat u svetu.
Interesantnu ocenu ovog rezultata dao je Nikola Marić predsednik Stručne komisije SS Srbije:
– To je samo 0,3 kruga manje od 105 krugova u proseku za svaku seriju! Imala je dva pogotka 10,1 i 10,3 a sve ostale 10,5 krugova i bolje i sada ima lep cilj: da nadmaši samu sebe! To je uvek veliki, ali i najteži, izazov za svakog sportistu.
Andrea Arsović je iznela neobičan podatak da samo dva procenta sportista u svim sportovima u karijeri postigne svetski rekord i još jednom se prisetila trenutaka za istoriju u Čangvonu:
– Nisam znala koliko imam krugova kada sam završila meč, ali sam bila mirna jer sam bila sigurna da je rezultat dovoljan za finale. Kada mi je trener rekao da sam postigla svetski rekord, bila sam prvo iznenađena, potom uplašena i na kraju- oduševljena. I po starim pravilima i ocenom pogodaka na pun krug, bilo bi to 400 krugova i apsolutni svetski rekord.
Andrea Arsović je dobila mnogo poklona, cveće od odlimpjske vicešampionke Ivane Maksimović čiji je svetski rekord (418 krugova) sa EŠ u Danskoj ove godine popravila u Čangvonu, veliku flašu šampanjca od Zorane i Jelene Arunović … a od kluba dve uramljene fotografije iz Čangvona – jednu kada je oborila svetski rekord i drugu sa pobedničkog postolja.

Povezana vest:  Arsovićevoj olimpijska viza za Rio 2016, Srbiji bronza na SP!