KZS STRECI KULJACA ARSOVIC MASOVIC ARUNOVIC MAKSIMOVICSa Dunava na Mediteran

žStreljačka reprezentacija Srbije na Mediteranske igre u Mersin u Tursku (20 – 30. jun) otići će iz Novog Sada posle sedmodnevnih priprema, a poslednje takmičenje biće „Velika nagrada Novog Sada“ od 7. do 9. juna koje će poslužiti za kontrolu forme – saopšteno je na konferenciji za medije na strelištu družine „Novi Sad 1790″.
– Zahvaljujemo se Ministarstvu omladine i sporta Srbije, Olimpijskom komitetu, Sportskom savezu Srbije, prijateljima streljačkog sporta iz Elektroprivrede Srbije na velikoj podršci našem sportu – istakao je u pozdravnoj reči Siniša Mašović predsednik Steljačkog saveza Srbije.- Čestitam strelcima na sjajnom prvom delu sezone, na dve evropske medalje, dva svetska rekorda i 13 trofeja sa svetskih kupova što nam daje pravo da očekujemo i dobre rezultate na MI , poslednjem Svetskom kupu u Granadi i Šamionatu Evrope u Osijeku u julu. Posebno želim da pohavlim Ministarstvo prosvete i Savez za školski sport Srbije koje su uveli streljaštavo u programe školkih olimpijskih igra što nam mnogo znači jer je baza našeh sporta upravo u školama. Novi član UO SS Srbije bićen predstavnik Vojske Srbije Boško Zorić čime ćemo ojačati saradnju sa vojskom koja je uvek bila uz streljački sport.
V. d. selektora Goran Maksimović je naglasio da su nova pravila dobro uzdrmala streljački sport ali da su se srpski strelci, posle male krize na EŠ kada su osvojili ekipno zlato i srebro i ni jedan pojedinačni trofej u sedam finala, vratili u ritam i osvojili 13 medalja na svetskim kupovima.
– Ne pamtim da smo nekada tako dobro gađali – rekao je Maksimović.- Dobar rad za London prošle godine, nastavili smo i ove i svi uspesi su dokaz da kad – tad trud i disciplinovano izvršavanje obaveza iz programa daju rezultate. Zahvaljujući Minstarstvu omladine i sporta i Olimpijskom komitetu Srbije pripreme za MI i EŠ idu po planu, odlično radimo i zahvaljujem se družini Novi Sad na gostoprimstvu.
Sportski direktor OKS Nikola Kuljača je naglasio da na MI streljačka reprezentacija ide u najjačem satavu i da se, kao i uvek, očekuju i trofeji:
– Prva stanica na put ka Riju su Mediteranske igre. Idemo sa jakim sastavom u svim sportovima i nadamo se da ćemo se radovati novim uspesima.
Andrea Arsović je ove sezone postavila svetski rekord vazdušnom puškom (419,7 krugova) i osvojile dve zlatne medalje MK puškom trostav u Čangvonu i Fort Beningu na svetskim kupovima:
– Na pripremama je sjajna atmosfera, odlično radimo i očekujem da u Mersinu odbranim zlato iz Peskare 2009. Na tri svetska kupa sam od šest finala, gađala u pet, nadam se da ćemo se vratiti sa trofejima uz Trske, ali i sa EŠ u Osijeku.
Zorana Arunović je na EŠ u Odenzeu u februaru bila član zlatne reprezentacije Srbije, a na tri svetska kupa osvojila je dva srebra i bronzu.
– Odavno nisam imala tako dobar početak sezone i želja mi je da se tako i nastavi. Na idem u Merisn da branim zlato iz Peskare, idem da osvojim dve medalje, sa oba pištolja. U Fort Beningu sam osvojila i trofej MK pištoljem što mi uliva optimizam pogotovo jer dobro radimo na pripremama. Bez takvog pristupa nema ni rezultata.
Direktor družine Novi Sad Dragan Marković, je obavestio da će se „Velika nagrada Novog Sada“ održati od 7. do 9. juna i da će učestvovati oko 150 strelaca iz osam zemalja – Bugarske, Mađarske, Slovenije, Hrvatske, Južne Afrike, Salvadora, BiH i Srbije, uz podršku Grada Novog Sada, Sekretarijata za sport i omladinu Vojvodine, „Insajd“ streljačkog magazina, municije Ili i marketinške agencije „Hendmejd“:
– Biće to odlična prilika da naši „Mediteranci“ provere formu i očekujemo da na talasima dobrih rezultata krenu za Mersin – naglasio je Marković.
Na pripremama za MI su Andera Arsović, Ivana Maksimović, Nemanja Mirosavljev, Dejan Pešić (puška), Jasna Šekarić, Zorana Arunović, Bobana Veličković, Damir Mikec i Andrija Zlatić (pištolj). Do „VN Novog Sada“ na pripremama su i hrvatski reprezentativci za MI.

Povezana vest:  STRELJAŠTVO, Prvo zlato za Srbiju, još jedno srebro na EP u Mariboru!