nemanja trostav cangvon 3Granada test za Osijek

Goran Maksimović, v.d. selektora streljačke reprezentacije Srbije, odredio je strelce za četvrti, poslednji, Svetski kup u sezoni u Granadi od 4. do 11. jula.
Gađaće puškom Ivana Maksimović i Dragana Todorović (obe Novi Beograd Ušće) i Andrea Arsović (Partizan), Nemanja Mirosavljev (Novi Sad), Milenko Sebić (Novi Beograd Ušće) i Stevan Pletikosić („Čika Mata“, Kragujevac) i pištoljem Bobana Veličković (Bor 030), Jasna Šekarić i Zorana Arunović (Crvena zvezda), Damir Mikec (Policajac), Dimitrije Grgić (Akademac) i Andrija Zlatić („Aleksa Dejović“, Užice).
Uz Maksimovića, u stručnom štabu biće i treneri reprezentacije Dragan Donević (puška) i Jelena Arunović (pištolj).
– Nama je takmičenje u Granadi, poslednja provera pred Šampionat Evrope MK oružjem u Osijeku od 21. jula do 4. avgusta – kaže v.d. selekora Goran Maksimović.- Osijek je na neki način kruna sezone, za to takmičenje smo se pripremali cele godine…
Na prva tri Svetska kupa u sezoni, Čangvonu u Koreji, Fort Beningu u SAD i Minhenu, srpski strelci su osvojili 13 medalja – pet zlatnih, tri srebrne i pet bronzanih.
U Minhenu, osvjili su tri medalje dve zlatne i srebrnu. Zlatom su okitili Nemanja Mirosavljev MK puškom trostav i Andrija Zlatića MK pištoljem a Zlatić je „ubio“ srebro vazdušnim pištoljem.
U Fort Beningu, bilans je bio pet medalja (2 – 2 – 1). Dva zlatna odličja su osvojili Andrea Arsović (MK puška trostav) i Andrija Zlatić (MK pištolj), jednu srebrnu Zorana Arunović (MK pištolj) i dve bronzane Zorana Arunović (vazdušni pištolj) i Jasna Šekarić (MK pištolj).
Na prvom Svetskom kupu u aprilu u Čangvonu, Srbija je osvojila pet medalja (1 – 1 – 3): zlatom se okitila Andrea Arsović MK puškom trostav, srebrom Zorana Arunović vazdušnim pištoljem, dve bronze je osvojila Ivana Maksimović (MK i vazdušna puška) i jedna bronza je pripala Nemanji Mirosavljevu (MK puška trostav).
Na listi učesnika finala Svetskog kupa u Mihnenu u oktobru, trenutno su Nemanja Mirosavljev (MK puška trostav), Andrea Arsović (MK puška, trostav), Ivana Maksimović (vazdušna puška), Andrija Zlatić (MK i vazdušni pištolj), Zorana Arunović (MK i vazdušni pištolj) i Jasna Šekarić (MK i vazdušni pištolj).
U finalu Svetskog kupa učestvuje, u svakoj disciplini, po automatizmu olimpijski šampion iz Londona 2012. kao i osvajač kristalnog globusa za pobedu u finalu Svetskog kupa prošle godine i osam najboljih strelaca na osnovu bodova dobijenih za plasman (15, 10, 8, 5, 4, 3, 2, 1) i rezutat (15 poena za rezultat bolji ili jednak svetskom rekordu, 14 za rezultat krug slabiji od svetskog rekorda, 13 za rezultat dva kruga slabiji … 1 poen za rezultat 15 krugova slabiji od svetskog rekorda).

Povezana vest:  Prva grupa srpskih strelaca kreće na EŠ u Finsku