karats kamp polaznici i trenri 2Srpski talenti u Karatašu

Streljački savez Srbije uz veliku podršku Ministarstva omladine i sporta Srbije organizovao je u Karatašu kamp za talente koji će trajati do 13. avgusta.
– O trošku SS Srbije u kampu je preko 40 strelaca puškom i pištoljem i sa njima radi 11 trenera od toga je jedan zadužen za kondiciju – kaže direktor kampa Ivan Manojlović.- Rukovodilac srušnog rada u kampu je Saša Iker trener Jedinstva iz Stare Pazove a u stručnom timu su i Dragan Donević, Tatjana Bogatinovski, Jovan Polovina, Vesko Jovanović, Rastko Mihajlović i Milivoje Rajkov dok je kondicioni trener Stefan Aleksandrovski, jurnski reprezentivac Jedinstva. Još devetoro strelaca poslali su klubovi o svom trošku a u kampu je, o trošku SS Crne Gore, jedan strelac i trener Željko Miličković.
Uz treninge u streljani koja ima klimu, ali se čak i ta sprava teško bori protiv viskoh temperatura (svakog dana po 37 stepeni i više) polaznici kampa imaju na raspolaganju terene za razne sportove kao i bazen:
– Svakog jutra idemo na futing, a uveče, posle večere je sastanak na kome se analiziraju treninzi a potom svaki trener održi polaznicima predavanje iz teorije streljačkg sporta. Atmosfera je odlična, nevolje zbog vrućine svi učesnici dobro podnose… Domaćini u kampu su kao i uvek veoma gostoljubivi, hrana je odlična…
Manojlović posebno ističe značaj ovakvog okupljanja:
– Kroz kampove SS Srbije u minuloj deceniji su prošli skoro svi mladi strelci koji su sada u seniorskim ili omladinskim selekcijama i koji su već osvajali olimpijske i evropske medalje. Takođe, veoma je važan element rada u kampu i usavršavanje trenera i razmena iskustava. Ministarstvo omladine i sporta Srbije ulaganjem u mlade sportiste u ovakvim kampovima, izuzetno pomaže streljačkom sportu u stvaranju novih generacija strelaca a bez toga nema ni napretka i uspeha.

Povezana vest:  Amanović 43. u skitu na EŠ