Piroćanci odbranili trofej u Kupu Srbije

 

vatrena linijaStrelci pirotske družine „Milorad Mančić Lukanjac“ odbranili su trofej u Kupu Srbije serijskom vazdušnom puškom na finalnom turniru održanom u Ćupriji u odličnoj organizaciji Streljačkog saveza opštine Ćuprija i tima vrednih streljačkih radnika koje je predvodio predsednik ove organizacije Miroslava Stanojević.

Četvrti pehar koji, su za redom, osvojili u ovom masovnom i prestižnom takmičenju u nacionalnom programu, Piroćancima je uručio Miomir Spasojević istaknuti trener iz Jagodine, predsednik regionalnog Streljačkog saveza centralne Srbije. U ekipi iz Pirota  gađali su u kadetskoj konkurenciji Nikola Nikolić i Maja Latić, u juniorskoj Nemanja Manić i Tiha Todorović i u seniorskoj Mrko Stojanović i Marija Jovanović.

Povezana vest:  Kako su se Alina i Milenko venčali u trenerkama

„Lukanjac“ je trijumfovao sa 1.829 krugova, ispred ekipe Metalac FOD iz Bora koja je imala 1.766 krugova i „Ćuprije 1887“ sa 1.762 kruga. Učestvovalo je osam ekipa u čijim su sastavima gađali kadet i kadetkinja, junior i juniorka i senior i seniorka.

Po tradicji, proglašeni su i najuspešniji strelci po kategorijama – kadeti: Mihajlo Stanković („Živka Damnjanović“, Ćuprija) 178 krugova, kadetkinja: Emilija Mihajlović (Mladost, Inđija) 178, juniorka: Tiha Todorović („Lukanjac“, Pirot) 368, junior: Nemanja Manić („Lukanjac“) 369, seniorka Milica Ignjatović (Metalac FOD) 370, senior: Marko Stojanović („Lukanjac“) 375 krugova.