KOLORADO ANDRIJA I DAMIRMikec i Zlatić gosti Olimpijskog komiteta SAD

Andrija Zlatić bronzani sa OI u Londonu i Damir Mikec bronzani sa MI ove godine, na poziv Olimpijskog komiteta SAD borave u glavnom trening centru OKS SAD u Koloradu Springsu.
– Centar je prekrasan i nalazi se na 1.900 metara nadmorske visine a grad ima 300 sunčanih dana u godini – kaže u prvom raportu Damir Mikec.- Uslovi su izvanredni i nismo ni u snu mogli da zamislimo ovako nešto. Obojica smo oduševljeni kompleksom koji je veliki i prelep, a o ovakvoj streljani možemo samo da sanjamo. Vidi se na svakom koraku da su mnogo uložili u ovaj centar gde inače stalno živi i trenira preko 100 američkih sportista, među kojima su i strelci. Trenutno su na pripremama i američki rvači i dizači tegova, a ovde se pripremao i plivač Majkl Felps pred Olimpijske igre u Pekingu i Londonu.
Andrija Zlatić i Damir Mikec se slažu da su ovo do sada najbolje pripreme na kojima su bili, a „krivac“ je glavni trener američkih strelaca pištoljem i domaćin srpskim olimpijcima Sergej Luzov, rođen u Nemačkoj DR a odrastao u Ukrajini. Bio je šampion sveta i svetski rekorder u gađanju trčećeg vepra da bi 1996. postao glavni trener u SAD!
– Treniramo sa šestoricom najboljih „pištoljaša“ SAD koje znamo još od ranije, sve su to dobri i kvalitetni strelci, a akcenat je stavljen na vežbu novih pravila finala, tako da su to većinom duelna gađanja pa se tokom treninga kod svih oseti tenzija pa i trema, što je jako dobro! Pogotovo što ponekad domaćin pripremi i poklon za pobednika dana pa su sa tim i dueli zanimljiviji i neizvesniji. Do sada smo se koncentrisali uglavnom na MK pištolj, a od sledeće nedelje ćemo više trenirati vazdušnim oružjem, gde će nam se pridružiti i Ukrajinka Olena Kostevič koja sada takođe trenira MK…
Mikec i Zlatić se zahvaljuju Olimpijskom komitetu Srbije na finansijskoj podršci kao i Streljačkom savezu SAD na pozivu i gostoprimstvu:
– Pripreme će nam veoma dobro doći pred početak nove sezone odmah po povratku u Srbiju 13. oktobra, jer se 18. oktobra i Andrija i ja učestvovaćemo u Bundes ligi u kojoj ja, inače, debitujem za Kevelar gde gađaju Zlatić i Jasna Šekarić, tako da ćemo propustiti prvo kolo Kupa Srbije. Naravno Zlatića čeka i početkom novembra finale Svetskog kupa u Minhenu.
Domaćini su pripremili i lep program za vreme boravka Zlatića i Mikeca. Planiran je izlet na 5.000 m visok Piks pik, ali i poseta laboratoriji Nikole Tesle u kojoj je vršio većinu eksprimenata. U njoj je i muzej Nikole Tesle, uz naš u Beogradu, jedini u svetu.

Povezana vest:  Zorana Arunović čuva prvo mesto na svetskoj rang listi, srpski kvintet u evropskih „top 10“