BORDO ZORANA 3Zorana Arunović pred metama u Bordou

Zorana Arunović, srpska olimpijka u streljaštvu i njen trener Jelena Arunović počele su pripreme u trenažnom centru Streljačkog saveza Francuske u Bordou. Ostaće do 11. oktobra i treniraće sa najboljim strelcima Francuske.
– Zahvaljujemo se Olimpijskom komitetu Srbije i Streljačkom savezu Srbije na izuzetnoj pomoći, finansijskoj i logističkoj, za ove prireme – kaže Jelena Arunović.- Ovo nam je treći oput da smo u Borodu i domaćini su nam, kao i ranije, zaposleni u odelenju za pištolj u francuskoj federaciji. Pištoljski centar Francuske je u Bordou, a za pušku u Fleriju. Za razliku od Srbije u Francuskoj je i dalje prisutan sistem centralizovanih preprema. Uslovi su odlični, imamo na raspolaganju i teretanu kao i terene za ostale sportove…
Zoranu i Jelenu Arunović po dolasku u Bordo primio je direktor centra i poželeo im dobrodošlicu:
– Veoma ga je interesovao sistem finansranja sporta u Srbiji, pozicija Olimpijskog komiteta Srbije u tom sistemu i kategorizacija olimpijaca koju ima OKS. Francuzi uzuzetno ulažu u sport, dosta novca dobija i streljaštvo iako nije medijski atraktivno i, naravno, imaju i odlične rezultate – dodala je Jelena Arunović.
Po povratku u Beograd Zorana Arunović će nastaviti sa priremama da bi 18. oktobra otputovala u Nemačku i debitovala za ekipu Fardorf u prvom kolu Bundes lige:
– Planiramo posle Bundes lige da odemo na deset dana u Zagreb gde ćemo sa hrvatskim reprezentativcima trenirati i, potom, učestvovati na turniru „Salona open“ u Splitu od 25. do 27. oktobra. Veoma nam je važno učešće na ovom takmičenju sa jakom konkuirencijom, jer smo ga planirale kao generalnu probu pred finale Svetskog kupa početkom novembra u Minhenu. Zorana Arunović će gađati sa oba pištolja tako da ćemo i u Bordou i u Zagrebu raditi sa oba oružja.
MK i vazdušnim pištolje u finalu Svetskog kupa u glavnom gradu Bavarske od 6. do 12. novembra gađaće i Andrija Zlatić, a vazdušnim pištoljem Jasna Šekarić.
U muškoj konkurenciji MK puškom trostav učestvovaće Nemanja Mirosavljev, a u ženskoj sa oba oružja, MK i vazdušnom puškom Andrea Arsović, a samo vazdušnom puškom Ivana Maksimović.

Povezana vest:  Vukašinovićeva peta, Grgić šesti drugog dana u Minhenu