alicante shooting 2Srbiji srebro pištoljem na EŠ u Alikanteu

Reprezentacija strelaca – invalida Srbije osvojila je srebrnu medalju MK pištoljem na Šampionatu Evrope u Alikanteu u Španiji sa 1.563 kruga (Papaz 532, Jokić 526, Radović 505). Zlato je pripalo Rusiji sa 1.573 kruga a bronza Azerbejdžanu sa 1.538 krugova. Ukupno je bilo osam selekcija.
Ovo je treća medalja srpskih strelaca – invalida na Prvenstvu Evrope. Prvog dana zlato sa svetskim i evropskim rekordom finala osvojio je vazdušnom puškom Laslo Šuranji, a bronzu MK pištoljem na 25 metara Živko Papaz.
Sva tri srpska strelca prošla su eliminacije MK pištoljem na 50 metara koje su se računale za ekipni rezultat. U prvoj grupi Živko Papaz je sa 532 kruga bio drugi iza Rusa Mališeva (533) dok je Rastko Jokić bio treći sa 526 krugova. U drugoj eliminacionoj grupi Sredo Radović je sa 505 krugova bio šesti.
Drugog dan gađao je Laslo Šuranji vazdušnom puškom – ležeći (apsolutna konkurencija, muškarci i žene) i sa 618,7 krugova zauzeo je 44. mesto. Finale je vredelo 628,4 kruga, Pobedile su – dame. Nataša Hiltrop (Nemačka) osvojila je zlato sa 231,5 krugova, srebro je pripala Veroniki Vadovičnoj (Slovačka) sa 231,3 kruga a bronza Juriju Stojevu (Ukrajina) sa 210,1 krug. Srpska takmičarka Jelena Pantović nije izašla na vatrenu liniju.
Trećeg dana u pojedinačnim kvalifikacijama i borbi za ulazak među osam finalista, nadmetaće se takmičari pištoljem na 50 metara Jokić, Papaz i Radović, a na vatrenu liniju vazdušnom puškjom -stojeći izaći će Siniša Vidić, Zdravko Savanović i Dragan Ristić.

Povezana vest:  Počele pripreme srpskih strelaca u Novom Sadu