minhen zorana arunovicArunovićeva sa dva pištolja u Minhenu

Zorana Arunović strelac Crvene zvezde sa trenerom Jelenom Arunović, završne pripreme za finale Svetskog kupa u Minhenu od 6. do 12. novembra sprovela je u Zagrebu.
– Pripreme su trajale 11 dana sa učešćem na turniru u Solinu kraj Splita gde je osvojila drugo mesto vazdušnim pištoljem iza Jasne Šekarić – kaže Jelena Arunović.- Oba dana u Solinu ima je solidne rezultate za ovaj deo sezone jer je došla iz punog treninga. Glavni deo rada obavile smo u Zagrebu i pošto je vreme bilo lepo trenirale smo MK pištoljem na strelištu Vrapčanski potok koje pamtimo po lepom jer je na njemu 2006. na Šampionatu sveta Zorana Arunović osvojila juniorsko zlato MK pištoljem. Vazdušnim pištoljem trenirali smo u Domu sportova i zahvaljujem se streljačkim radnicima iz kluba „Končar“ i posebno treneru Zlatku Loborecu i hrvatskoj reprezentativki Vlatki Pervan na izuzetnom gostoprimstvu.
Pre Zagreba Zorana Arunović je gađala u Bundes ligi i donela jedine bodove svom tumu Fardorf sa 386 i 380 krugova?
– Ekipa joj je oba meča izgubila, Zorana Arunović je perjanica tima, ali ne može sve sama – dodala je Jelena Arunović.- U Minhenu će gađati sa oba oružja za razliku od prethodne dve godine kada je gađala samo vazdušnim pištoljem. Jedna kvalifikovana takmičarka vazdušnim pišoljem je odustala i pozvana je Francuskinja Selin Gobervil olimpijska vicešampionka iz Londona. Hvala OKS koji podržava naš program priprema, ali i kancelariji SS Srbije na logističkoj podršci.
Zorani Arunović je ovo četvrto učešće u finalu Svetskog kupa i drugo sa oba oružja. U Vroclavu 2011. bila je četvrta vazdušnim pištoljem, a u Bangkoku 2012. peta ovom oružjem. U Minhenu 2010. je bila šesta vazdušnim i 12. MK pištoljem. Za finale, ulaznicu je izvadila drugim mestom MK pištoljem na Svetskim kupu Fort Beningu i sa dva srebra vazdušnim pištoljem u Čangvonu i Granadi. Trenutno, sa oba oružja je druga na svetskim rang listama.
Pištoljem, uz Zoranu Arunović, u finalu Svetskog kupa u Minhenu gađaće i Andrija Zlatić („Aleksa Dejović“) i Jasna Šekarić (Crvena zvezda).
Andriji Zlatiću je ovo četvrto učešće u finalu Svetksog kupa i treće sa oba oružja. Kristalni globus ISSF za pobedu MK pištoljem osvojio je 2011. u Vroclavu. Dva četvrta mesta ima u Bangkoku 2012. (MK i vazdušnim pištoljem) i bio je dva puta deveti vazdušnim pištoljem (2010. u Minhenu i 2011. u Vroclavu) i deseti vazdušnim pištoljem u Minhenu 2010. U finale se kvalifikovao osvajanjem prvih mesta na Svetskim kupovima u Fort Beningu i Čangvonu MK pištoljme i drugim mestom u Minhenu vazdušnim pištoljem. Zlatić je drugi na svetskim rang listama sa oba oružja.
Jasna Šekarić će u Minhenu 17. put gađati u finalu Svetskog kupa! Jedan je od najtrofejnijih svetskih strelaca u ovom takmičenju sa devet medalja (6 – 3 – 1). Šest kristalnih globusa za pobede osvojila je 1988. u Minhenu (dva prva mesta MK i vazdušnim pištoljem), 1990. u Minhenu MK pištoljem, 1996. u Nefelsu u Švajacarskoj vazdušnim pištoljem, 1997. u Luganu vazdušnim pištoljem i 2005. u Minhenu vazdušnim pištoljem. Tri druga mesta imala je 1989. u Minhenu MK pištoljem, 1990. i 1991. takođe u Minhenu vazdušnim pištoljem. Treće mesto osvojila je 1989. u Minhenu vazdušnim pištoljem. Ove godine kvalfikovala se u finale Svetskog kupa pošto je u Čangvonu vazdušnim pištoljem „ubila“ 390 krugova, tri manje od svetskog rekorda, što je, ujedno, bio i najbolji rezultat sezone u svetu i zaradila 12 poena za rezultat i dva poena za sedmo mesto u finalu i sa 14 bodova overila ulaznicu za Minhen. Trenutno je12. MK i 16. vazdušnim pištoljem na svetskim rang listama.
Prva će na vatrenu liniju 8. novembra Zorana Araunović MK pištoljem.

Povezana vest:  Šekarićeva druga, Mikec treći na svetskim rang listama posle Sidneja