glinei golubovi predrag sotraPredrag Šotra novi predsednik Streljačkog saveza za leteće mete Srbije

Predrag Šotra, državni rekorder nekadašnji reprezentativac u gađanju glinenih golubova izabran je za predsednika Streljačkog saveza za leteće mete Srbije na vanrednog izbornoj Skupštini SS za leteće mete Srbije održanoj u sali „Bg sportskog centra Kovilovo„ u Beogradu.
Za Predraga Šotru glasalo je 13 delegata, drugi kandidat reprezentivac Jedinstva trap iz Stare Pazove Zoran Lukić dobio je devet glasova. Skupštini su prusustvovala 22 delegata od 32 koliko je ukupno biračko telo.
Predraga Šotru je predložio klub Kvin iz Sente, dok je Zoran Lukić bio kandidat kluba Jedinstvo trap iz Stare Pazove.
Predrag Šotra je na ovoj funkciji nasledio Dragana Jevtića koji je podneo ostavku u julu ove godine.
– Delegatima hvala na poverenju a drugom kandidatu Zoranu Lukiću čestitam na fer i korektnoj kampanji – rekao je posle uzbora Predrag Šotra.- Uskoro ću predložiti i kandidate za Predsedništvo Streljačkog saveza za leteće mete Srbije i očekujem i na tom planu punu saradnju klubova, jer ćemo samo na taj način moći da ispunimo cilj a to je da kvalifikjemo strelca za OI u Riju 2016. Potrebno nam je jedinstvo, jer nas je mnogo malo da bismo se delili, smatram da sam prvim među jednakima i molim vas da mi, kada budemo svodili račune, sudete ne po rečima već po delima.
Delegati su u raspravi insistirali da se u što kraćem roku, najkasnije do februara iduće godine „snimi stanje“ (organizaciono i finansijsko) u savezu i o tome obavesti članstvo, kao da Streljački savez za leteće mete Srbije pomogne klubovima da opstanu kroz smanjenje kotizacije za takmičenja i cena municije i meta. Predrag Šotra je obećao maksimalnu javnost u radu saveza, da će se znati unapred gde će i za šta biti potrošen svaki dinar i obećao je i finansijsku podršku za realizaciju programa i od sponzora i prijatelja streljačkog sporta.
U svom programu Predrag Šotra je u prvi plan stavio stvaranje uslova za mlade strelce, čestitavši junioru Nemanji Smiljaniću i juniorskoj reprezentaciji Srbije na bronzanim medaljama na Prvenstvu Evrope i zlatnim na Svetskom kupu u Porpetu. Obećao je kvalitetniji program na osnovu jasnih kriterijuma i za seniorske selekcije:
– O nema se u svetskom streljaštvu u gađanju glinenih golubova sada čulo i po sjajnim rezultatima naših mladih strelaca a ne samo kao dobrim organizatorima velikih takmičenja- naglasio je Predrag Šotra.- Imamo izvanrednu generaciju kojoj treba podrška i države ali i svih nas u klubovima i savezu. Neće biti zapostavljeni ni kvalitetni seniori i njima ćemo obezebediti učešće na jakim takmičenjima. Moramo da omasovimao i sudijski i trenerski kadar jer bez toga nema kvalitetnog sistema domaćeg takmičenja, a pred novim rukovodtvom stoji i obaveza da poveća u naredne tri godine broj strelaca i klubova jer bez njih nema napretka našeg sporta.

Povezana vest:  Strelci se već odomaćili na strelištu u kasarni Kraljevskih artiljeraca u Londonu