GG polufinalisti stanisavljevic obradovic jelicic bajrami nedic smiljanicPeri Nediću „Novogodišnja utakmica“

Pera Nedić iskusni reprezentativac Jedinstva trap iz Stare Pazove osvojio je prvo mesto na tradicionalnoj „Novogodišnjoj utakmici“ u gađanju glinenih golubova – trap na strelištu „Bg sportskog centra Kovilovo“ kraj Beograda.
Nedić je u finalu bio bolji od bronzanog sa juniorskog EŠ prošle godine Nemanje Smiljanića iz Grofa (Kalište kod Požarevca). U dodatnih 15 golubova, Nedić je bio sigurniji 12:11 i osvojio zlatnu medalju.
U borbi za treće mesto Vladan Obradović (Grof) sa 13:9 bio je bolji od Zorana Stanisavljevića. Peti je bio Bajrami Faton (Rikošet, Beograd), a šesti Milan Jeličić (Pruga, Lajkovac).
Gađalo se 50 golubova u osnovnom delu, potom polufinale i finale sa po 15 golubova. Učestvovala su 33 strelca. Za šesto mesto i ulazak u polufinale su se u dodatnom raspucavanju nadmetali Zoran Radisavljević i Zoran Stanisavljević. Posle izjednačene borbe, Zoran Stanisavljević je bio bolji 4:3.
U polufinale su se plasirali Nemanja Smiljanić 45 (20 prva serija, 25 druga serija), Pera Nedić 45 (22 i 23), Faton Bajrami 43 (21 i 22), Vladan Obradović 41 (19 i 22), Milan Jeličić 41 (20 i 21) i Zoran Stanisavljević 40 (20 i 20).
Posle polfinalnih 15 golubova, eliminisani su Jeličić (9) i Bajrami (10). U meč za bronzu plasirali su se Obradović (12) i Stanisavljević (11), a u meč za zlato Nedić (13) i Smiljanić (13).
– Ovom utakmicom počeli smo novu sezonu gde nas očekuju veoma važna takmičenja, Šampionat sveta u Granadi u septembru i Prvenstvo Evrope u Sarlopusti u Mađarskoj u junu ali i niz pripremnih turnira – rekao je prilikom uručenja trofeja i robnih nagrada Predrag Šotra predsednik Streljačkog saveza za leteće mete Srbije koji je i organizovao „Novogodišnju utakmicu“.- Savez je posebnim plaketama nagradio juniorske reprezentatvce Nemanju Smiljanića, Maksima Egelju i Borka Vasiljevića koji su nas obradovali prošle godine na Šampionatu Evrope u Sulu osvajanjem dve bronzane medalje, pojedinačno Smiljanić i reprezentacija, prvi put u istoriji našeg sporta. Nadam se da će nas dobrim rezultatima prijatno iznenaditi i u ovoj sezoni, jer su generacija koja mnogo obećava.
Na prigodnoj svečanosti uručeni su pehari najboljima sa rang liste Streljačkog saveza za leteće mete Srbije za 2013. godinu u disciplini trap u pojediničanoj i ekipnoj konkurenciji. Pera Nedić (Jedinstvo trap Stara Pazova) sa 75 bodova bio je lane najuspešniji ispred Zorana Jakšić (Jedinstvo trap) sa 62 boda i
Nemanje Smiljanića (Grof Kalište) sa 59 bodova.
Ekipno, lane je najbolje bilo Jedinstvo trap Stara Pazova sa 72 boda (četiri prva mesta), drugi je bio beogradski Rikošet sa 72 ( jedno prvo mesto) i treći Grof Kalište sa 62 boda.

Povezana vest:  Četiri titule Novom Beograd Ušću