MINHEN DRAGACEVAC ARSOVIC I ZLATICAndrea i Andrija sa Zlatibora nišanili Minhen

Andrea Arsović strelac Partizana i bronzani sa OI 2012. Andrija Zlatić („Aleksa Dejović“, Užice) pripremali su se za turnir u Minhenu (22.- 25. januar) na Zlatboru. Turnir je, kako je istakao sportski direktor SS Srbije Srećko Pejović, generalna proba pred Šampionat Evrope vazdušnim oružjem od 26. februara do 6. marta u Moskvi.
– Proveli smo na Zlatboru, u odličnim uslovima, pet dana i maksimalno smo ih iskoristili – kaže Dragan Donević trener Andree Arsović i koordinator za pušku u reprezentacaiji, a na pripremama je bio i Aleksandar Zlatić trener Adrije Zlatića koordinator za pištolj.- Sa nama je, o trošku kluba, bila i juniorka užičkog kluba „Aleksa Dejović“ Jovana Dragačevac, koja će gađati pištoljem u Minhenu. Zahvaljujemo se i Minstarstvu omladine i sporta Srbije i Olimpijskom komitetu Srbije na finansijskoj pomoći da sprovedemo ove pripreme. Sjajni domaćini bili su nam naši veliki stereljački prijatelji iz kluba „Aleksa Dejović“. Trenirali smo na elektrornskim metama i SKAT trenažeru i mislim da oboje odlaze u Minhen sa dobrom formom.
Strelce je obišao i sportski direktore SS Srbije Srećko Pejović i pratio je treninge.
Vazdušnom puškom će u Minhenu gađanji seniori Stevan Pletikosić, Milutin Stefanović (obojica „Čika Mata“), Milenko Sebić („Akademija Maksimović“) i Dejan Pešić (Pančevo), seniorke: Ivana Maksimović, Dragana Todorović (obe „Akademija Maksimović“), Andrea Arsović (Partizan) i Jelena Živković (Jagodina), juniorke: Tiha Todorović („Lukanjac“, Pirot), Milica Babić (Novi Sad), Nina Radulović (Zvezdara) i Sanja Vukašnović (Jedinstvo, Stara Pazova), juniori: Stevan Jovanović, Miloš Ivanović (obojica „Čika Mata“), Andrija Milovanović (Niš), dok će pištoljem na vatrenu liniju seniorke: Jasna Šekarić, Zorana Arunović (obe Crvena zvezda) i Bobana Veličković (Bor 030), seniori: Andrija Zlatić („Aleksa Dejović“, Užice), Damir Mikec (Policajac) i Dimitrije Grgić (Akademac) i juniorke: Ana Alentijev (Smederevo), Lea Aleksić (Novi Beograd Ušće) i Jovana Dragačevac („Aleksa Dejović“).
U stručnom štabu reprezentacije, uz Srećka Pejovića su i treneri – koordinatori Dragan Donević, Jelena Arunović i Aleksandar Zlatić. U Minhen će putovati i lični treneri Mira Maksimović, Boban Marković, Ivan Kvasnevski, Lidija Mihajlović i Boban Marinković.
Takmičenje je u četvrtak, petak i subotu.

Povezana vest:  STRELJAŠTVO, Bobana Veličković i Damir Mikec pobednici “Trofeja Mladosti”