naj ssb mile djapicMile Đapić ponovo predsednik SS Beograda

Mile Đapić dosadašnji predsednik Streljačkog saveza Beograda izabran je ponovo za predsednika na redovnoj izbornoj godišnjoj Skupštini SS Beograda u Klubu sportista SD Partizan. Đapić je bio jedini kandidat i dobio je 20 glasova od 27 delegata koliko je glasalo. Skupštini je prisustvovalo 30 delegata od 33 koliko je skupštinsko telo.
Za osam članova Upravnog odbora SS Beograda, bilo je deset kandidata i izabrani su Dragan Donević, Mitja Grgić, Dalibor Fatić, Petar Podraščić, Zoran Mladenović, Ivan Manojlović, Jovan Tošić i Olga Ćosić. Olga Ćosić je izabrana u drugom krugu jer su Mirko Petković, Željko Nešković i Ćosićeva imali u prvom krugu isti broj glasova. U drugom krugu Olga Ćosić je dobila 15 glasova od 27 delegata.
U Nadzorni odbor izabrani su Radomir Pavlović, Jelena Banović i Nebojša Adamović.
– U 2013. smo ušli sa dosta problema i skoro sve smo ih rešili – rekao je Mile Đapić.-. Uspeli smo da sve sporove oko vlasništva nad strelištem Mirijevo rešimo u svoju koristi zahvaljujući naporima kancelarije i sada preostaje samo upis u katastar kako bismo krenuli sa revitalizacijom ovog objekta. Sva takmičenja smo održali, ni jednom mladom strelcu nismo rekli da ne može da putuje jer nema sredstava. „Internacionalno prvenstvo Beograda“ smo organizovali na visokom nivou i jedino je šteta što zbog nedostatka veće dvorane nismo mogli da u goste primimo još više strelaca.
Od pet najboljih klubova u Srbiji, četiri su iz Beograda (prva tri Crvena zvezda, Novi Beograd Ušće i Partizan i peti Policajac), iz Beograda je Ivana Maksimović strelac godine u Srbiji, najbolji trener je Dragan Donević iz Partizana, Beograđanke Zorana Arunović i Andrea Arsović su prve na rang listama SS Srbije… pa je Mile Đapić posebno istakao veliku ulogu klubova, strelaca i trenera u uspesima beogradskog streljaštva:
– Zahvaljujući vrhunskim rezultatima i dobrom radu u klubovima, beogradsko streljaštvo je prošle godine učvrstilo poziciju među najuspešnijim sportovima u Beogradu i samim tim dobilo i više sredstava. Tim putem moramo da nastavimo. Imamo 21 klub, koji manje – više rade u sličnim uslovima, bore se sa istim problemima, pa ipak neki beleže svetske rezultate a drugi skoro da se ne primećuju. Nadali smo se da ćemo u ovoj godini imati više novca za programe, ali smo dobili obaveštenje da budemo zadovoljni ako se nađemo u grupi sportova koji će biti manje zakinuti od drugih – rako je Đapić.
Na Skupštni SS Beograda posebno je podvučena odlična saradnja sa Sekretarijatom za sport i omladinu Beograda, kao i sa Opštinom Zvezdara sa kojom je SSB organizovao nekoliko akcija. Klub Resnik, zamolio je za pomoć jer mu preti gašenje zbog nedostatka sredstva i novi Upravni odbor SS Begrada će pokušati da pronađe način kako da mu se pomogne.

Povezana vest:  Mamuzić 78, Smiljanić 105. na Svetskom kupu u Lonatu