MOKSVA PRVI DEO TIMA 2Podmladak krenuo za Moskvu

Juniorske streljačke reprezentacije Srbije otputovale su u Moskvu na Šampionat Evrope vazdušnim oružjem (26. fabruar – 6. mart) i kvalifikacije za druge letnje Olimpjske igre mladih u Nankingu u Kini (16 – 26. avgust) koje će se održati pre prvenstva Starog kontineta.
Na put su krenule tri selekcije – pištolj – juniorke: Ana Alentijev (Smederevo), Lea Aleksić (Novi Beograd Ušće), Jovana Dragačevac („Aleksa Dejović“).
Puška, juniori: Jovan Stevanović, Miloš Ivanović (obojica „Čika Mata“) i Andrija Milovanović (Niš).
Juniorke: Tiha Todorović („Lukanjac“, Pirot), Milica Babić (Novi Sad), Nina Radulović (Zvezdara), Sanja Vukašinović (Jedinstvo, Sara Pazova).
U stručnom timu su sportski direktor SS Srbije Srećko Pejović, treneri koordinatori Jelena Arunović i Dragan Donević i saradnik – trener za mlađe kategorije Marijana Novaković.
Prve dijabole u kvalifikacijama druge letnje Olimpijske igre mladih u Nankingu poleteće 28. februara. Od 9 takmičiće se juniorke pištoljem (Aleksić i Dragačevac) a od 10,35 juniori puškom (Milovanović, Jovanović, Ivanović). Drugog dana kvalifikacija, 1. marta gađaće juniorke puškom (Babić, Radulović i Vukašinović). Nećemo imati predstavnike vazdušnim pištoljem za juniore. Po šest strelaca u svakoj disciplini dobiće vize za Nanking. Jedna zemlja može da kvalifikuje samo jednog takmičara i jednu takmičarku po disciplini.
Za juniorske kategorije borbe za evropske titule počeće 2. marta. Od 9 časova gađaće juniorke pištoljem (Alentijev, Aleksić i Dragačevac) a od 10,35 juniori puškom (Milovanović, Jovanović, Ivanović). Juniorke će gađati puškom 3. marta od časova (Todorović, Babić i Radulović). Seniorska takmičenja počinju 4. marta. Na vatrenu liniju će seniorke pištoljem (Šekarić, Veličković, Arunović) i seniori puškom (Stefanović, Pletikosić, Sebić), dok će 5. marta gađati seniorke puškom (Maksimović, Todorović i Arsović) i seniori pištoljem (Mikec, Grgić i Zlatić).
Prošle godine na EŠ u Odenzeu u Danskoj, srpski strelci su osvojili dve ekipne medalje, ženska reprezentacija pištoljem u sastavu Zorana Arunović, Jasna Šekarić i Bobana Veličković okitila se zlatom, muška selekcija ovim oružjem u kojoj su gađali Andrija Zlatić, Damir Mikec i Dimitrije Grgić postala je vicešampion Evrope.
Veliku opomoć u obezbeđivanju sredstava za ovo takmičenje Streljačkom savezu Srbije pružili su Ministarstvo omladine i sporta Srbije i Olimpijski komitet Srbije.

Povezana vest:  Novi kalendar takmičenja SSS: Početak letnje sezone zakazan za juni