kosijeric streljana 2Otvoreno strelište u Kosijeriću

Kosijerić je dobio novo strelište za vazdušno oružje u školskoj dvorani i biće dom strelaca družine „Oko sokolovo“ iz Kosjerića ali i iz regiona.
Otvaranju su prisustvovale brojne ugledne zvanice iz politikog, kulturnog, sportskog i javnog života Kosjerića, najviši predstavnici opštine, kao i gosti iz Streljačkog saveza Srbije.
Tom povodom održano je i takmičenje serijskom vazdušnom puškom u kadetskom uzrastu. Kod kadetkinja prva dva mesta pripala su takmičarkama družine „Aleksa Dejović“ iz Užica Tamari Bogićević i Mariji Šunjarević. Obe su zabeležile rezultat od 168 krugova. Treća je bila Jana Milutinović sa 165 krugova.
Rezultat dana od 175 krugova postigao je u konkurenciji kadeta Đorđe Savić („Oko sokolovo“, Kosijerić) dok su drugi i treći bili strelci družine „Boško Petrović“ iz Ivanjice Goran Novaković sa 171 krugom odnosno Nikola Novaković sa 161 krugom.
Održano je i revijalno takmičenje mladih takmičarki užičke družine „Aleksa Dejović“ standardnim vazdušnim pištoljem. Sudili su Milan Parezanović i Milivoje Rajkov.
Mladim strelcima iz ovog regiona takmičenje je bilo još jedna dobra provera za Šampionat Srbije standardnim vazdšnim oružjem koji će se 15. i 16. marta održati u Ivanjici u dvorani „Crnjevo“ i na kome se očekuje učešće nekoliko stotina strelaca, među kojima i su i Andrea Arsović, Ivana Maksimović i Dragana Todorović koje su osvojile evropsko zlato vazdušnom puškom sa evropskim rekordom na EŠ u Moskvi, kao i kompletnog olimpijskog tima Srbije.

Povezana vest:  Mikec četvrti MK pištoljem, Šekarićeva sedma vazdušnim pištoljem na Svetskom kupu u Sidneju