seha konfSve spremno za veliki spektakl

Samo dan pre dva polufinala Final 4 SEHA Gasprom Južni tok lige, u konferencijskoj sali dvorane Spens održana je veliki sastank na kom su učestvovali čelni ljudi Gasproma – šef Odeljenja za upravljanje projektima u Gaspromu Leonid Čugunov, predsednik SEHA lige Mihajlo Mihajlovski, kao i treneri učesnika završnice lige: trener Tatrana Peter Hatalčik, CO Zagreba Boris Dvoršek, Vardara Raul Gonzales, i strateg Meškova Željko Babić.
-Drago mi je što je uz našu podršku omogućeno jedno ovako veliko takmičenje koje je okupilo najjače regionalne ekipe. Gasprom je socijalna firma koja podržava razne vrste sporta, kao i najbitnije životne vrednosti: prijateljstvo, toleranciju i zdrav način zivota. Uvereni smo da će ovaj događaj postati praznik za navijače, ali i da će uticati na razvijanje sporta / rekao je Čugunov.
-Naša SEHA iz godine u godinu postaje sve kvalitetnija i profesionalnija. Činjenica koja me usrećuje je da i kvalitet rukometa raste, što se naročito vidi po tome što dva kluba koja učestvuju u našoj ligi igraju i četvrtfinale Lige šampiona – kaže Mihajlovski.
Iako samouvereni zbog odličnih rezultata koje su postizali od početka sezone, sva 4 trenera pokazuju veliko poštovanje prema ostalim ekipama.
-Veoma smo srećni što smo ovde. Imali smo dovoljno vremena da se pripremimo za završni turnir i veoma se radujemo našem polufinalu protiv Zagreba -rekao je trener Vardara Raul Gonzales.
-Veliko je zadovoljstvo biti ovde, među najboljima. Nadam se da će naša utakmica protiv Tatrana biti treća sreća – jer smo u prethodna dva susreta izgubili – kaže strateg Meškova, Željko Babić.
-Svakako sam zadovoljan što smo uspeli da regularni deo sezone završimo na prvom mestu, a naš krajnji cilj je da odigramo najbolje moguće kako bismo zauzeli najbolje mesto na ovom turniru / dodaje trener Tatrana, Peter Hatalčik.
-Veliki spektakl je pred nama, a u njemu učestvuju najbolja 4 kluba lige. Verujem da smo svi ovde sa istim ciljem – da ga osvojimo – kaže trener CO Zagreba, Boris Dvoršek.

Povezana vest:  Srpske rukometašice izgubile od Francuske, devete na EP

PROGRAM TURNIRA (VELIKA DVORANA SPENSA):

Petak 11.04.2014.

Polufinale 1: RK“CO Zagreb“ – RK“Vardar“, u 18:00 h
Polufinale 2: RK“Meshkov Brest“ – RK“Tatran Prešov“, u 20:30 h

Subota 12.04.2014.

Revijalna utakmica juniorskih reprezentacija, Hrvatska – Srbija, u 15:30 h Prvenstvena utakmica lige za prvaka Srbije, RK“Vojvodina“ – RK“Partizan“, u 18:00 h

Nedelja 13.04.2014.

Utakmica za 3. mesto: u 16:00 h Mini koncert: Dejan Petrović BIG BAND, u 18:00 h

Povezana vest:  EP SRBIJA 2012, Vuković: Zadovoljan sam, igrači su ispoštovali dogovor

FINALE SEHA GAZPROM SOUTH STREAM LIGE, u 18:30