vojvodina zeleznicarSiniša Prokić: Možemo da iznenadimo Vojvodinu i plasiramo se u finale

Domaćin završnice turnira Kupa Srbije, niški Železničar, želi da nastavi trofejni niz u ovom takmičenju, koji je stao tačno pre 15 godina, kada je poslednji pehar stigao u vitrine ovog kluba. Nišlije će u polufinalu u subotu od 18 časova uz direktan prenos RTS-a, odmeriti snage sa novosadskom Vojvodinom, koja je favorit, ali predaje nema prema rečima trenera Siniše Prokića.
– Svi učesnici imaju želju da osvoje Kup i pretpostavljam da će biti neizvesno. Smatram da nema apsolutnog favorita. Mi u polufinalu igramo sa Vojvodinom za koju sam i ranije rekao da je najkvalitetniji i najorganizovaniji klub u državi što potvrđuje, jer je korak od osvajanje titule prvaka države. Sa njima smo se dobro „nosili“ i bez obzira što je favorit, smatram da pred našom publikom i velikim motivom možemo da iznenadimo Vojvodinu i plasiramo se u finale – rekao je Prokić.
Ponovo smo se vratili na rukometnu mapu Srbije. Pre skoro godinu i po dana bili smo skoro drugoligaši sa finansijskim problemima. Nerealno je očekivati da se to reši za jedan dan. Dosta toga je urađeno, na neki način smo se rezultatski vratili. Sve ekipe sa respektom gledaju na nas. Jedan od ciljeva je bio da napunimo halu Čair što ćemo, nadam se, uspeti kroz finalni turnir – kaže Siniša Prokić.
Ostaje nam da pokušamo da izvučemo maksimum, da pokušamo da savladamo Vojvodinu i smatram da, ako budemo disciplinovani i odradimo taktički što se budemo dogovorili, uz motivaciju koja ne nedostaje, mislim da možemo da se nadamo prolasku u finale Kupa – dodao je Prokić.

Povezana vest:  SP ŠVEDSKA 2011, Bojinović proslavio rođendan