rukomet press

Rukometaši pozvali Nišlije u pomoć

Selektor muške rukometne reprezentacije Srbije Vladan Matić pozvao je danas publiku u Nišu da pomogne nacionalnom timu kako bi zabeležio dobar rezultat protiv Češke u prvom meču baraža za Svetsko prvenstvo u Kataru 2015. godine.
-Podrška sa tribina nam je jako bitna i siguran sam da će hala biti ispunjena, a da će nam publika biti vetar u leđa koji nam je potreban da ostvarimo dobar rezultat i plasman na Svetsko prvenstvo. Naravno, ostaje nam revanš, ali u subotu treba da napravimo dobar temelj za taj drugi meč – rekao je Matić na konferenciji za medije u Nišu.
Matić je uveren da će njegovi igrači zalaganjem i odnosom prema dresu opravdati ukazano poverenje.
-Momci će dati sve od sebe da grad Niš i nacija budu ponosni na njih. Tek juče smo se kompletirali, ali sve su to pravi momci, profesionalci. Odlučili smo se za ovaj sastav, oni nisu slučajno izabrani, pravi su ratnici, svi su zdravi, nadam se da će tako ostati i posle večerašnjeg treninga – rekao je Matić.
Kapiten „orlova“ Momir Ilić istakao je da podrška Nišlija nikada nije zakazala kada je reprezentacija u pitanju.
-Igrači obožavaju da igraju u takvom ambijentu i verujem da će i u subotu biti tako, jer to zaslužujemo. Imamo dobru atmosferu, svoj cilj, a to je odlazak na Svetsko prvenstvo. Važno je da sačuvamo kontinuitet igranja na velikim takmičenjima. Protivnik je jako dobra ekipa, ali se uzdamo u naš kvalitet i očekujem dobru igru, da pokažemo publici da vredimo i da joj se pobedom zahvalimo na podršci – rekao je Ilić.
Iskusni Nenad Vučković veruje da već prva utakmica može da odluči učesnika Svetskog prvenstva.
-Nadam se najboljem protiv Češke. Oni su izuzetno ozbiljna reprezentacija, sastavljena od vrlo kvalitetnih pojedinaca koji igraju u najboljim evropskim ligama. Poznajemo se dobro, igrali smo nekoliko puta već u baražu. Moramo da se okrenemo našoj igri i mislim da neće biti nikakvih problema – rekao je Vučković.
Sav prihod od prodatih karata sa meča u Nišu biće uplaćen za pomoć rukometnim klubovima sa poplavama postradalih teritorija.
Utakmica Srbija – Češka igra se sutra od 21 sat u hali Čair u Nišu, a revanš je na programu za sedam dana.

Povezana vest:  Francuska prvi finalista Svetskog prvenstva