boskovic-srb slavlje 2

Bošković: Odradili veliki posao, naš cilj je Rio

Selektor rukometašica Srbije Saša Bošković rekao je posle pobede nad reprezentacijom Slovenije da su njegove izabranice odradile veliki posao, istakavši da je glavni cilj plasman na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru 2016.
Reprezentacija Srbije izborila je učešće na prvenstvu Evrope pošto je večeras u Nišu, u odlučujućoj utakmici 5. grupe kvalifikacija, savladala Sloveniju sa 32:25.
-Mislim da je naša grupa bila ubedljivo najjača, ali smo pokazali da možemo da igramo sa svim timovima. Devojke su jako istrošene, imao sam igračice koje igraju bukvalno godinu dana. Sve igraju u jakim timovima, ova reprezentacija je bila i na Mediteranskim igrama, i zahvalan sam im na požrtvovanosti – izjavio je Bošković posle trijumfa u dvorani Čair.
On je dodao da je stručni štab fantastičan i da je takođe odradio veliki posao.
-Mislim da smo pokazali da želimo i možemo da igramo na prvenstvu Evrope. Naš cilj je Rio. Zadovoljstvo mi je što je Jelena Erić baš na ovakvoj utakmici završila karijeru, a već od sutra će biti deo stručnog štaba reprezentacije – kazao je Bošković.
Erić je za nacionalni tim odigrala 92 utakmice i postigla 179 golova.
-Zahvalila bih ekipi i saigračicama na borbenosti, očekivali smo veliki otpor Slovenije, s obzirom na utakmicu koju smo tamo imale. Maksimalno smo analizirali protivnika, bilo je pitanje trenutka kada ćemo krenuti onako kako mi umemo. Pokazali smo ono što smo poslednje tri godine radili – rekla je Erićeva, izrazivši zahvalnost niškoj publici za podršku sa tribina.
-Fenomenalan je osećaj igrati pred ovom publikom, jer poznaje rukomet.
Slovenačka selektorka Marta Bon priznala je da je u Nišu slavio bolji tim.
-Želim Srbiji dobre nastupe. Mi ćemo čekati drugi put, danas nije bilo dobro po nas. Reprezentacija Srbije je jaka, svi ih poštujemo i želimo im i dalje napredak i uspeh – poručila je Bon.
Prvenstvo Evrope za rukometašice biće održano od 7. do 21. decembra u Hrvatskoj i Mađarskoj.

Povezana vest:  EP SRBIJA 2012, Španija preokretom u drugom delu pobedila Hrvatsku