Juniorska selekcija Srbije

Juniorke na Svetskom prvenstvu

Ženska juniorska rukometna reprezentacija Srbije učestvovaće na Svetskom prvenstvu koje se od 28. juna do 13. jula ove godine održava u Hrvatskoj. Utakmice grupne faze takmičenja naše najbolje rukometašice, generacija 1994, igraće u Zagrebu, zajedno sa selekcijama iz grupe B, Nemačke, Danske, Angole, Holandije i Argentine.
-Od 8. juna u dva ciklusa odradili smo ceo program priprema za Svetsko prvenstvo. Danas imamo kontrolnu utakmicu sa selekcijom Crne Gore, gde ćemo moći da probamo neke varijatne koje do sada nismo imali. U Hrvatsku ide 16 rukometašica, 13 igračica i tri golmana. Prvu utakmicu igramo sa reprezentacijom Nemačke, koja je ozbiljna selekcija. Okosnicu joj čine tri beka i dobar golman. Svakako mi ćemo dati sve od sebe da prikažemo što bolju igru i da ostvarimo dobar rezultat. Milsim da na SP nema favorita, nadam se da ćemo odigrati dobro i da ćemo napraviti dobar rezultat – istakao je Zoran Valdevit, trener juniorske reprezentacije Srbije.
-Imali smo odlične pripreme pred ovo SP, dve prijateljske utakmice sa selekcijom Hrvatske u Umagu, dok danas i sutra igramo kontrolne mečeve sa Crnom Gorom. Devojke su motivisane, jer smo se prvi put plasirale na neko veliko takmičenje, što je razlog više da prikažemo dobru igru. Prvu utakmicu igramo sa selekcijom Nemačke, imaju odlične bekove i brzu igru, moramo biti spremne na njihov kontra napad koji će pokazati – rekla je Katarina Radović, kapiten ženske juniorske selekcije Srbije.
Prvu utakmicu juniorke igraju sa Nemačkom u subotu, 28. juna od 20.45 sati, zatim u ponedeljak 30. juna od 18.15 sati sa Danskom, u sredu 2. jula od 20.30 sati sa Angolom, u četvrtak 3. jula sa Holandijom od 16 sati, i sa reprezentacijom Argentine u subotu, 5. jula od 16.15 sati.
Prve četiri reprezentacije iz grupe nastaviće dalje takmičenje u osmini finala u Koprivnici, gde će se sastati sa selekcijama iz grupe A.

Povezana vest:  Besplatan ulaz na utakmicu Srbija-Island u Nišu