Juniorska selekcija Srbije

Juniorke spremno dočekuju SP

Ženska juniorska reprezentacija Srbije učestvuje na Svetskom prvenstvu koje se održava u Hrvatskoj od 28. juna do 13. jula ove godine. Utakmice grupne faze takmičenja naše najbolje rukometašice, generacija 1994, igraće u Zagrebu, zajedno sa selekcijama iz grupe B, Nemačke, Danske, Angole, Holandije i Argentine. Sutra od 20.45 sati igraju prvu utakmicu sa selekcijom Nemačke.
– Odradili smo kompletne pripreme i mislim da smo spremni za Svetsko prvenstvo. Danas popodne imaćemo jedan trening, a sutra prepodne i poslednji trening pred večernju utakmicu sa Nemačkom. Vrlo nam je bitna ta prva utakmica, dosta će doprineti našem samopouzdanju za dalje. Cilj nam je da prođemo grupu i nastavimo takmičenje – izjavio je Zoran Valdevit, selektor ženske juniorske reprezentacije Srbije
Po rečima rukometašica one su spremne za predstojeće prvenstvo, a
Marija Petrović, pivotmen juniorske rukometne reprezentacije Srbije je dodala:
-Mislim da spremne dočekujemo početak SP. Vrlo smo srećne zbog toga, jer je ovo prvi put da učestvujemo na ovako velikom takmičenju, i to nam je motiv da damo svoj maksimum. Sinoć smo odgledali video našeg prvog protivnika Nemačke. Nadam se pobedi, jer bi nam to značilo za samopouzdanje.

Povezana vest:  Rukometaši Srbije igraju protiv BiH u Loznici