zrk radnickiRukometašice Radničkog u borbi za učešće u Ligi šampiona

Ženski rukometni klub Radnički, aktuelni šampion Srbije uz pomoć Skupštine grada Kragujevca organizuje kvalifikacioni turnir za učešće u Ligi Šampiona za sezonu 2014/2015. Rukometašice Radničkog nalaze se u grupi II, a utakmice će biti održane sledećeg vikenda 20. i 21. septembra u hali „Jezero“ u Kragujevcu. Za rukometni klub Radnički nastupaju i četiri reprezentativke Srbije, Jelena Nišavić, Ivana Milošević, Jovana Risović i Sanja Radosavljević.
Puna hala „Jezero“ dodatni je motiv Kragujevčankama da pokažu dobru igru.
„Zadovoljan sam formom ekipe i nadam se da će sve igračice biti zdrave i spremne da se suprotstave Dankinjama. Pokazaćemo što agresivniju odbranu i sprečiti njihovo najjače oružje, a to je brz centar i kontranapad. Nadam se da ćemo svojim zalaganjem na terenu preneti i na tribine našu pozitivnu energiju i da ćemo svi zajedno tada biti još jači“, istakao je Aleksandar Radosavljević, trener ŽRK Radnički iz Kragujevca.
U subotu, 20. septembra 2014. godine od 17 sati sastaju se rukometni klubovi Bjasen iz Norveške i Podravka Vegeta iz Hrvatske, dok od 19.30 sati igraju Midtjilend iz Danske i Radnički Kragujevac. Utakmica za treće mesto igra se u nedelju, 21. septembra od 17 sati, dok je finale zakazano istog dana u 19.30 sati.
Ovakva vrsta turnira igra se prvi put u istoriji srpskog rukometa u našoj zemlji, a Radnički iz Kragujevca domaćin je upravo ovako jednog turnira. Sve utakmice će prenositi RTS putem satelita u pomenute zemlje učesnice, a utakmicu Radničkog, utakmicu za prvo mesto i za teritoriju Srbije. Ako ŽRK Radnički bude igrao utakmicu za treće mesto, postoji mogućnost prenosa i te utakmice za teritoriju Srbije. Evropska rukometna federaracija EHF, je ponudila prenos i drugim zemljama i očekuje se da će biti veći broj zainteresovanih zemalja za ove prenose.

Povezana vest:  Srbija druga na “Kroacija kupu”, Andrea Lekić najbolja igračica turnira

PHOTO: Zoran Petrović