Goofy  Padre Photo Predrag Vuckovic 0063Goofy i Padre u borbi za odlazak na svetsko finale

Predstojećeg vikenda naši najbolji brejkeri Miroslav Balog – Goofy i Nemanja Mihajlović – Padre nastupiće na najvećem brejk takmičenju ikada održanom u našoj regiji. Zagreb će biti domaćin Red Bull BC One Eastern European finala, a pobednik će se plasirati na svetsko finale koje se održava u Parizu.
U subotu 13. Septembra, Zagreb će biti domaćin najboljim brejkerima iz istočne Evrope na Red Bull BC One Eastern European finalu. Među 17 b-boyeva koji će se boriti za plasman na svetsko finale koje će biti održano u Parizu, nalaze se i dva predstavnika Srbije, Nemanja Mihajlović poznatiji kao Padre i Miroslav Balog aka Goofy.
Padre je do regionalnog finala stigao pobedom na kvalifikacionom takmičenju održanom u martu u SKC-u, dok je Goofy dobio specijalnu pozivnicu za učešće, kao brejker koji je ostavio jak utisak na žiri na prošlogodišnjem Red Bull BC One regionalnom finalu održanom u Kijevu u Ukrajni. Ovim je Srbija postala jedina zemlja sa dva predstavnika na takmičenju u Zagrebu.
Brejkerima neće biti ni malo lako, jer će biti pod budnim okom svetskog prvaka Hong 10 kao i Lamine jednog od najistaknutijih brejkera francuske scene i ruskog B-Boy velikana Yan the Shrimp-a koji će se nalaziti u žiriju. Oni će ocenjivati pokrete, veštine, ritam, usklađenost, čistoću i povezanost pokreta, a pobedniku takmičenja će uručiti pozivnicu za nastup na svetskom finalu ovog takmičenja.
Sve informacije o takmičenju i b-boyevima koji će nastupiti u subotu potražite na www.redbullbcone.com

Povezana vest:  Zona zdravlja na Srebrnom jezeru

PHOTO: Predrag Vučković/Red Bull Content Pool