osijek
Delegacija Srbije posetila Osijek gde će rukometašice igrati prvu fazu takmičenja na EURO2014
 
Delegacija Srbije učestvovala je na sastanku šefova delegacija zemalja učesnica Evropskog prvenstva za rukometašice, koje će biti održano u Hrvatskoj i Mađarskoj od 7. do 21. decembra ove godine.
Predstavnici Rukometnog saveza Srbije bili su Milan Stanković, direktor ženske rukometne reprezentacije i Jelena Erić Rakonjac, bivša reprezentativka, a sada član stručnog štaba. Nakon sastanka sa zvaničnicima, gde se razgovaralo o protokolu, organizaciji i pojedinostima EP, naša delegacija posetila je Osijek, u kome će reprezentativke igrati grupnu fazu takmičenja. Prvi deo sastanka bio je u Budimpešti, gde će se igrati polufinale i finale, a drugi deo sastanka u Osijeku.
-Prisustvovali smo sastanku šefova delegacija zemalja učesnica Evropskog prvenstva. Saznali smo tehničke detalje u vezi sa učešćem na EP. Posetili smo hotel gde će naša reprezentacija boraviti tokom prve faze takmičenja, a obišli smo i halu gde ćemo igrati utakmice i u kojoj ćemo, nadam se, beležiti i prve pobede. Očekujemo podršku naših navijača iz okoline. Doći će dosta ljubitelja rukometa iz Srbije da nas podrži, što će nam mnogo značiti – rekla je Jelena Erić Rakonjac, član stručnog štaba ženske rukometne reprzentacije Srbije.
Nakon prve faze takmičenja, najbolje tri reprezentacije iz svake grupe prolaze dalje, a naša selekcija, ukoliko prođe, igraće u Zagrebu. Za neko od prva tri mesta EP, utakmice će se igrati u Budimpešti u Mađarskoj.
Naša selekica nalazi se u grupi D, zajedno sa reprezentacijama Crne Gore, Francuske i Slovačke. Prvu utakmicu vicešampionke sveta igraju sa Crnom Gorom 8. decembra od 20.15 sati, zatim sledi susret sa Francuskom 10. decembra u 18 sati i sa reprezentacijom Slovačke 12. decembra od 20.15 sati.
Povezana vest:  SP ZA ŽENE 2013, Rukometašice Srbije: Hoćemo u finalu, sanjamo zlato