ljubomir obradovic sel crna goraObradović verovao u trijumf protiv Islanda

Selektor Ljubomir Obradović kazao je da je verovao u trijumf protiv Islanda i da su crnogorski rukometaši nakon pobede ostali u trci za plasman na Evropsko prvenstvo.
Crna Gora je večeras u Baru, u meču drugog kola četvrte kvalifikacione grupe, savladala Island 25:24.
Obradović je kazao da se divi rukometašima koji su večeras predstavljali Crnu Goru i publici koja im je pomogla da dođu do pobede.
-Divim se momcima koji su danas predstavili Crnu Goru i publici koja im je pomogla u nastojanjima koja su za mnoge bila nemoguća misija. Verovali smo da možemo, čak da i u Beogradu da napravimo više. Raspored takmičenja nije nam išao na ruku, ali sa ovom pobedom smo realno u igri za odlazak na Evropsko prvenstvo. Momci su ginuli na terenu, dali sve od sebe i čestitam im na tome. Idemo dalje – rekao je Obradović nakon meča.
On je kazao da ga ne interesuju rezultati drugih mečeva u grupi, već da samo razmišlja o svojoj reprezentaciji i narednim utakmicama.
-Momcima sam rekao šta treba da rade u svojim klubovima, jer premalo smo zajedno. Imamo veliki potencijal, možda u pojedinim trenucima nismo imali rešenja, ali smo to nadoknadivali velikom borbom i požrtvovanjem. Sa jakom odbranom i dobrim golmanima momci su večeras napravili nemoguće – rekao je Obradović.
On je kazao da reprezentacija ima mogućnost i prostor da napreduje i bude još bolja.
Najbolji strelac duela sa Islandom Vuko Borozan zahvalio se publici na velikoj podršci.
-Hvala publici, bila nam je osmi igrač. Nadam se da smo opravdali njihovo poverenje. Selektor se odlučio na smenu generacije, nadam se da smo to opravdali i iskoristili ukazanu šansu. Biće to još bolje – rekao je Borozan.

Povezana vest:  ČELENDŽ KUP, Brković: Želimo da pobedimo AEK u oba meča

PHOTO: Antonio Ahel/ATAIMAGES