dejan peric selektor srbija

Perić: Prioritet su pobede, posle ide nadogradnja

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Dejan Perić rekao je danas da je zadovoljan pobedama nad Crnom Gorom i Izraelom na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine, ali dodao da ekipa mora još da napreduje.
-Pozitivno je da smo svi zajedno bili svesni koji je naš zadatak, obaveza i svaki igrač znao je svoju ulogu. Mislim da na reprezentativnom nivou nijednu ekipu nije jednostavno pobediti, da u svim fazama igre moraš da budeš dominantan. Mi se ne zadovoljavamo samo pobedama, već se iz njih rade analize i prave koraci prema napred – rekao je Perić za sajt Rukometsnog saveza Srbije (RSS).
Perić je dodao da je da zadovoljan pobedom u gostima nad Izraelom (26:22), uprkos čestim oscilacijama tokom meča.
-Pobedili smo ekipu koja igra specifičan rukomet, kontrolisali smo celu utakmicu, ali imali smo i padove, što u budućnosti treba ispraviti. Imali smo slabu realizaciju i ova razlika je mogla da bude ubedljivija. Neke ekipe pruže vrhunsku partiju i ne pobede, a dobro je da smo mi došli do trjumfa. Prioritet u ove dve utakmice bile su pobede, a nakon njih ide nadgradnja svega – naveo je Perić.
Rukometaši Srbije naredni meč u grupi igraju protiv Islanda 29. ili 30. aprila 2015. godine.

Povezana vest:  EP SRBIJA 2012, Selektor Rusije: Francuska bolja u dobroj utakmici