slavlje srbija srb hrv (2)Srbija zabeližila važnu pobedu protiv Rusije

Rukometna reprezentacija Srbije pobedila je danas u Atrahanu selekciju Rusije sa 29:28 (17:11) u petom kolu Grupe sedam kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.
Selekcija Srbija posle ove pobede ponovo zauzima prvo mesto na tabeli, a do kraja kvalifikacija ostalo je da se odigra još jedno kolo. Za četiri dana Srbija igra protiv Bosne i Hercegovine.
Srbija je tokom celog meča bila bolja od Rusije i imala prednost od po nekoliko golova, ali je domaća selekcija u poslednjih deset minuta meča uspela da se vrati i učini završnicu neizvesnom.
Na početku prvog poluvremena nijedna ekipa nije uspevala da stekne veću prednost, ali je posle golova Rajka Prodanovića i Momira Rnića Srbija u 14. minutu uspela da stekne tri gola prednosti (7:4).
Rusija je do 20. minuta uspela da smanji rezultat na 11:10, ali su do kraja poluvremena ruski rukometaši uspeli da postignu samo jedan gol. S druge strane, raspoloženi su bili, pre svega, Rnić, ali i Rastko Stojković i Nikola Manojlović, pa je slekcija Srbije na odmor otišla sa šest golova prednosti (17:11).
Srbija je u istom ritmu odigrala i prvih 15 minuta drugog poluvremena u svo to vreme su izabranici Ljubomira Vraneša konstantno imali prednost od četiri do sedam golova.
Posle 15 minuta igre u drugom poluvremenu Rusija je uspela da se vrati u meč, pa su posle dobrih odbrana pet minuta pre kraja meča uspeli da izjednače na 26:26.
Ipak, u tim trenucima golman Darko Stanić je sa nekoliko odbrana, uključujući i jedan sedmerac, pomogao reprezentaciji Srbije da dođe do važne pobede.
Evropsko prvenstvo u Danskoj igraće se od 14. do 26. januara sledeće godine.

Povezana vest:  Marjanović: Selektor i igračice nemaju alternativu