boskovic kovilovo 19 dec 12

Cvijić ne ide u Norvešku, menja je Georgijeva

Reprezentativka Srbije u rukometu Dragana Cvijić ipak neće, zbog problema sa kolenom, putovati u Norvešku na Mobelringen kup, u okviru priprema za prvenstvo Evrope u Hrvatskoj i Mađarskoj.
Cvijićeva će ostati u Beogradu do potpunog oporavka, pa će se pridružiti reprezentaicji u drugom delu priprema.
Umesto Cvijićeve, u Norvesku će otputovati Tamara Georgijev.
-Nadam se da će Dragana Cvijić biti spremna za Evopsko prvenstvo u Hrvatskoj i Mađarskoj, kao i ostale devojke koje sada ne putuju. Mobelringen Kup je zaista velika čast i priznanje za našu reprezentaciju. Prvu utakmicu igramo sa Francuskom koja nam je protivnik i na šampinatu Evrope – rekao je selektor Saša Bošković.
Reprezentacija će u Oslo otputovati i bez Katarine Tomašević, Ivane Milošević, Sanje Damnjanović, Jelene Trifunović, Andree Lekić i Kristine Liščević koje će se narednih 10 dana lečiti i priključiće se ekipi u drugom delu priprema u Novom Sadu.
U Norvešku će putovati Sanja Radosavljević, Katarina Krpež, Jelena Popović, Katarina Stepanović, Jelena Živković, Tamara Georgijev, Anđela Janjušević, Jovana Risović, Sanja Rajović, Dijana Radojević, Sara Garović, Biljana Bandelijer, Ana Kačarević, Jelena Nišavić, Jovana Stoiljković, Marija Lojpur.
Mobelringen Kup traje od 27. do 30. novembra, a na njemu će učestvovati i reprezentacije Danske i Francuske.
Nakon toga sledi nastavak priprema za EP u Novom Sadu. 
Evropsko prvenstvo održava se u Hrvatskoj i Mađarskoj od 7. do 21. decembra, a u grupi D naše reprezentativke nalaze se sa selekcijama Crne Gore, Francuske i Slovačke.
Rspored mečeva na Mobelringen kupu:
četvrtak, 27. novembra
Srbija – Francuska 19.15 sati
Norveška – Danska 21.40

Povezana vest:  Srbija pobedila Mađarsku

Petak, 28. novembra
Danska – Srbija 17 
Norveška – Francuska 19.15

Nedelja, 30. novembra
Norveška – Srbija 16.15
Francuska – Danska 18.30