boskovic klupa

Saša Bošković: Očekuje nas nikad teže EP

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Saša Bošković izjavio je da će konkurencija na narednom Evropskom prvenstvu biti velika i da ima „bar osam ekipa koje žele da budu na pobedničkom postolju“. Evropsko prvenstvo održaće se od 7. do 21. decembra u Hrvatskoj i Mađarskoj, a Srbija će se takmičiti u Grupi D u Osijeku sa selekcijama Crne Gore, Francuske i Slovačke. 
-Biće jako zanimljivo celo prvenstvo. Sve grupe su izuzetno jake i iz svake grupe bar dve reprezentacije žele medalju. To je osam reprezentacija za ta prva tri mesta. Ja se nadam da ćemo mi pokazati ono najbolje i da ćemo ostvariti dobar rezultat – rekao je Biošković.
Prema njegovim rečima, u ovom trenutku Danska igra najubedljivije, Norveška je u odličnoj formi i ima kvalitet da „zna kako se igraju prvenstva“, a Hrvatska i Mađarska će dati sve od sebe kao domaćini šampionata. 
-Ima mnogo ozbiljnih reprezentacija. Kod nas u grupi to su Crna Gora, Francuska i mi, u Zagrebu će igrati Hrvatska, Švedska i Nemačka. Onda imamo Mađarsku, Norvešku, Španiju, Rusiju, Rumuniju, Dansku… Svi imaju ambicije da budu na pobedničkom postolju. Mislim da nikad prvenstvo nije bilo jače – rekao je Bošković. 
On je dodao da rukometašice Srbije imaju tu sreću da igraju na Evropskom prvenstvu i priliku da pokažu šta mogu. 
-Bili smo četvrti u Evropi, aktuelni smo vecešampioni sveta. Naše devojke su najbolje igračice u svojim klubovima… Znamo da se nosimo s tim. Dačemo sve od sebe i publika će uvek biti zadovoljna kako Srbija igra – rekao je Bošković. 
Selektor rukometašica istakao je da ceo šampionat zavisi od prve utakmica u grupi, koju će igrati sa Crnom Gorom. 
-Mislim da je i za nas i za Crnu Goru ta prva utakmica najteža. Ta utakmica je ključna za Evropsko prvenstvo. I Francuska je sjajna reprezentacija… Slovačku ne poznajemo dovoljno, ali i ona će biti nezgodan rival, jer je smatraju autsajderom, a onda može da pokaže najviše – rekao je Bošković. 
On je dodao da je cilj Srbije odlazak na Olimpijske igre u Rio de Žaneiro 2016. i da mora dobro da se igra na Evropskom prvenstvu, kako bi ostvarila dobar rezultat i kasnije imala lakši žreb za baraž za Svetsko prvenstvo. 
-Srbija mora da igra dobro, bez obzira ko će ići u Hrvatsku. Ja se nadam najboljem, jer su spremne tri, četiri igračice, koje su bile povređene. U toj prvoj utakmici protiv Crne Gore, moraćemo dobro, dobro da se oznojimo ako hoćemo dobar rezultat – rekao je Bošković.
Prema njegovim rečima, na nedavno završenom turniru u Norveškoj, njegova ekipa je igrala dobro samo u nekim periodima utakmica. 
-Najviše sam zadovoljan što smo se vratili iz Norveške bez povreda. Devojke su dale maksimum. Otišli smo bez treninga, sa iznuđenim sastavom i to je bilo to – rekao je Bošković. 
Rukometašice Srbije su na završnim pripremama za EP u Novom Sadu, a prvu utakmicu na šampionatu igraće u ponedeljak, 8. decembra, sa Crnom Gorom. 

Povezana vest:  Dragana Cvijić ostaje u konkurenciji za sastav za EP