Reprezentacija Srbije juniori

Juniori Srbije poraženi od vršnjaka iz Hrvatske

Muška juniorska rukometna reprezentacija Srbije izgubila je danas od selekcije Hrvatske sa 27:23 (14:10) u prijateljskoj utakmici odigranoj u Hrtkovcima.
Bio je ovo kontrolni meč dva tima pred učešće na kvalifikacionom turnirima za plasman na prvenstvo sveta u Brazilu.
Susret je protekao u sportskoj atmosferi i uz prisustvo brojnih trofejnih sportista, a svih 200 mesta sportske hale OŠ ?Miloš Crnjanski? bilo je popunjeno. 
Utakmici su prisustvovali zlatni olimpijac Petar Fajfrić, selektor ženske reprezentacije Srbije Saša Bošković, generalni sekretar RS Vojvodine Slobodan Višekruna, kapiten muške reprezentacije Srbije Momir Ilić, bivši proslavljeni reprezentativci i nekadašnji selektori Veselin Vuković i Veselin Vujović, Zlatko Portner, predsednik RS Srbije Velimir Marjanović, v.d. selektora reprezentacije Srbije Dejan Perić, kao i predsednik opštine Ruma Slađan Mančić.
Mogu da kažem da su Hrvati pokazali mnogo više na ovoj utakmici, čvrsti su u odbrani, imaju dosta organizovan napad, opasniji su malo sa bekovskih pozicija. Iako Srbija poseduje kvalitet, imali su manjak koncentracije prilikom šuta sa šest metara, pa su promašili neke zicere i to je rezultiralo ovom razlikom u konačnom rezultatu – rekao je Vujović, sada trener Zagreba, dok je Portner istakao da je lepo što je ovakva utakmica odigrana u Hrtkovcima.
-Timovi su egal, možda su malo bolji hrvatski golmani, a i srpska ekipa ima perspektivu. Dosta podržavam rukomet u Hrtkovcima, vodim ih na turnire u Švajcarsku, gde igra i moj sin Nikola Portner, golman švajcarske reprezentacije – rekao nekadašnji jugoslovenski reprezentativac.
Kako je naveo Vuković, velika je stvar za ovaj kraj da dobije dvoranu.
-Lepo je videti na jednom mestu ovoliko mladosti, dobar teren i dobre ekipe – poručio je on.
Na kvalifikacionim turnirima za svetski šampionat u Brazilu juniori Srbije i Hrvatske igraće od 9. do 11. januara.
Srbija je učesnik Grupe 8 u Nea Kiosu, za protivnike će imati domaćina Grčku i Farska Ostrva, a samo pobednik turnira izboriće vizu za Brazil.

Povezana vest:  Perić: Nema opravdanja za ovakav poraz