dejan peric selektor srbija

Perić: Turnir u Norveškoj dobra provera pred kvalifikacije

Vršilac dužnosti selektora rukometne reprezentacije Srbije Dejan Perić rekao je danas da će prijateljski turnir u Norveškoj poslužiti da se ekipa uigra, kao i da je to dobra prilika da novi igrači iskoriste šansu.
-Turnir u Norveškoj je treći turnir u nizu, posle Dohe i Hrvatske. Idemo u kombinovanom sastavu i poslužiće nam da pokažemo ono što smo usvojili u igri, ali i da igrači pojedinačno pokažu kvalitet. Nadam se da ćemo prezentovati najbolji rukomet i na kraju materijalizovati utakmice dobrim rezultatom – rekao je Perić za sajt Saveza.
Reprezentativci Srbije okupili su se danas u Beogradu kako bi se spremili za turnir, na kojem će učestovati i selekcija Mađarske.
-Sada su pozvani neki novi igrači, a priključili su nam se juniori, kojima bih ovom prilikom čestitao na plasmanu na Svetsko prvenstvo. Imaju kvalitet i potencijal, a ove utakmice poslužiće nam da stvorimo jasniju sliku za nastavak kvalifikacija za šampionat Evrope – zaključio je Perić.
Reprezentativac Dalibor Čutura istakao je da će utakmice u Norveškoj biti dobra provera za mladi tim Srbije.
-Sledi nam turnir u Norveškoj, jako dobar i kvalitetan, koji će poslužiti kao dobra provera za mlade igrače, ali i nas malo starije. Želimo da se što bolje pokažemo i da u aprilu u nastavku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo budemo spremni – rekao je Čutura.
Izabranici Dejana Perića prvi meč na turniru igraju u petak od 17.30 protiv Mađarske, dok je duel sa domaćom selekcijom na programu u nedelju od 18 sati.

Povezana vest:  EP: Rukometašice sa Holandijom, Mađarskom i Hrvatskom