Andjela JanjusevicAnđela Janjušević: Slovenke test za baraž

Jedna od najperspektivnijih srpskih rukometašica, Anđela Janjušević (21), našla se na spisku putnica za Evropsko prvenstvo, na kome je prošlog decembra učestvovala naša reprezentacija. Iako nije dobila priliku da zaigra u tri duela u osječkom „Gradskom vrtu“ koje je naša selekcija izgubila, levoruka članica kragujevačkog Radničkog gleda pozitivno na sve ono što je doživela na svom prvom velikom takmičenju u seniorskom sastavu.

– Svesna sam šta se izdešavalo ova tri meseca u mojoj karijeri. Bez obzira na rezultat, Evropsko prvenstvo je bilo veliko iskustvo za mene. Velika je čast biti članica državnog tima. Osećala sam se kao da sam dugo tu, kao da mi nije prvi put. To je jako bitno za svakog mladog igrača.

Povezana vest:  Poljski rukometaši vide Srbiju kao favorita za prvo mesto

Nema puno vremena do baraža za SP 2015 sa Rumunkama.

– Neke devojke su tu, neke će se priključiti. Iskoristićemo priliku da se što bolje pripremimo za Rumuniju kroz mečeve sa Slovenkama. Nema puno vremena, ali i ovo malo ćemo iskoristiti na pravi način.

Selektor Bošković je na pres konferenciji spomenuo da Rumunija ima tri vrhunske igračice – levog beka Kristinu Neagu, golmana Paulu Ungureanu i levo krilo Valentinu Elisei. Kragujevački Radnički je prošle jeseni eliminisao iz Kupa pobednika Kupova ekipu Kluža, grada domaćina duela baraža sa Srbijom. Upoznale ste se sa kvalitetima jedne od najboljih tamošnjih ekipa. Ima li još koja Rumunka na koju bi trebalo obratiti pažnju?

Povezana vest:  Lukoil generalni sponzor Rukometnog saveza Srbije

– Pored ove tri koje su stvarno vrhunske, dodala bih i pivotmena. Oana Manea već godinama važi za vrhunsku igračicu.

Eksplodirala si u igračkom smislu ove sezone u dresu Radničkog…

– Na klupskom planu je odlično. Bez poraza smo u domaćim takmičenjima, ali smo oprezne i spremne na sve ono što nas očekuje do kraja sezone. Želimo da podignemo oba trofeja.

Povezana vest:  Marjanović: Ženski rukomet je sve kvalitetniji

Sezona u Evropi se završila u osmini finala. Da li je norveški Bjasen stvarno bio toliko bolji, koliko razlika u prvom meču pokazuje (39:22)…

– Nažalost, bio je to samo loš dan, što se moglo videti i po revanšu, kada smo odigrale mnogo bolje. Žao mi je da je tako ispalo, jer smo ove sezone odigrali par stvarno dobrih utakmica na evropskoj sceni. Nadam se da ćemo dobre igre ponoviti i naredne sezone. Želja mi je da i sledeće godine igram u Kragujevcu, a onda da se oprobam u inostranstvu – zaključuje najtalentovanija srpska rukometašica.