seniori zeleni treningNemanja Zelenović pred meč u Baru: Velike utakmice dobija odbrana

Vest o izostanku Marka Vujina zbog povrede sa mečeva sa Crnom Gorom i Izraelom, još više će akcenat staviti na učinak preostala dva desna beka u timu Dejana Perića, među kojima je Nemanja Zelenović, levoruki šuter poljske Visle. Svestan propusta, ali i kvaliteta našeg nacionalnog tima, nekadašnji igrač Crvene zvezde i Celja PL, sumira sezonu iza sebe i govori o meču u Baru (večeras, 20 časova, RTS 2):

– Što se tiče kluba, napravili smo korak više, najveći uspeh u klupskoj istoriji, s obzirom da smo kao treći u grupi izborili plasman u TOP 16 EHF Lige šampiona. To je velika stvar, pogotovo, za nas mlade igrače. Uz takvog trenera kakav je Manolo Kadenas, mnogo je sve lakše. Čovek je sposoban da radi 24 sata sa nama. Mnogo mi znači ova sezona i još jedna koju ću provesti sa njim. Nismo imali sreće protiv Vardara u osmini finala u drugom meču. Odigrali smo odlično prvi meč, a onda zakazali. Podbacila je odbrana, golmani, ali izvukli smo pouke – rekao je Zeleni i odmah se prebacio na reprezentativne priče:

Povezana vest:  SP 2011 na TV Arena Sport - "Livehandball.tv" za praćenje putem interneta

– Imamo dve jako bitne utakmice. Neće nam biti ni malo lako. Videli smo i protiv Izraela u gostima da je svako gostovanje jako teško i traži maksimalno zalaganje. Dosta očekujemo u Baru. Oni su jako motivisani pred svojim navijačima. Imaće vetar u leđa, ali ni mi nismo neiskusni. Uz neke starije momke koji igraju takođe u inostranstvu, idemo da pobedimo i kvalifikujemo se za Poljsku.

Povezana vest:  EP ŽENE 2014, Šveđanke osvojile bronzanu medalju

Poslednji meč kvalifikacija sa Islandom propustio si zbog povrede…

– Bilo mi je jako teško da meč u Nišu gledam na malom ekranu. Nije mi bilo lako zato što nisam mogao da pomognem. U Nišu je došlo do pada koncentracije, ali i pored gubitka boda, pokazali smo veliki karakter. Pokazali smo da možemo da prebacimo utakmicu u našu korist. Bilo je par pasova koji nisu prošli. To se desi u deliću sekunde.

Crnogorci imaju mlad sastav i igraju sve bolje, od starta kvalifikacija i poraza u Beogradu…

– Oni su pokazali da mogu odlično da odigraju. Iznenadili su Island kod kuće. Imaju velikog stručnjaka na klupi, Ljubu Obradovića. To je pokazao i kada je preuzeo odgovornost, promenio celu garnituru igrača i dao šansu mladima. Napravio je veliku stvar za crnogorski rukomet. Biće jako motivisani. U prvom meču su igrali na dosta više nivou nego mi, ali smo pobedili. Iskustvo je na našoj strani. Moramo bazirati igru na odbrani. To nas je krasilo u svim mečevima osim u Rejkjaviku. Moramo da izbegavamo ulazak u faulove, koji bi njima dizali samopouzdanje.

Povezana vest:  RUKOMET EP, Srbija ubedljiva u Patri

Kako izbeći „žute minute“ i ne dozvoliti protivniku da napravi seriju kontranapada, poput one iz Rejkjavika?

– Moramo da se probudimo u trenutku. Da se osvrnemo na unutrašnju atmosferu u ekipi. Ne smemo da gubimo glavu, mora da se stane na loptu. To je poenta svega. Velike utakmice se dobijaju iz odbrane. Ako ispoštujemo sve što se dogovorimo sa selektorom, neće biti problema – uveren je Zelenović.