rss ihf 2015

IHF Kongres – O srpskim rekordima se i dalje priča

Još jedna potvrda da je organizacija velikih takmičenja u našoj zemlji 2012. i 2012. godine postavila neke nove rekorde i standarde u svetskom rukometu, stigla je na Kongresu Međunarodne rukometne Federacije koji se od šestog do devetog 6. do 9. novembra održava u ruskom gradu Sočiju.

U izveštaju predsednika IHF, Hasana Mustafe, organizacija SP 2013 za žene u Srbiji, posebno je apostrofirana kao rekordna što se tiče broja gledalaca, s obzirom da je kumulativna TV gledanost sa 479 miliona bila daleko iznad prethodnih najgledanjih prvenstava.

Povezana vest:  Srbija izgubila od Francuske

Rekord od 19.500 gledalaca na finalnom meču ženskog Svetskog prvenstva biće teško oboriti na takmičenjima u narednih nekoliko godina.

Srbiju na Kongresu u Sočiju predstavljaju potpredsednik UO RSS Borislav Perović i sekretar za međunarodne odnose, Mazlam Džemailovski.

LEPAK ODLAZI U ISTORIJU

U cilju modernizacije rukometnog sporta, predstavnicima Federacija iz čitavog sveta, u Sočiju je prezentovana Moltenova lopta za koju nije potreban lepak.

Povezana vest:  Rukometašice Srbije otputovale u Grčku

DOMAĆINSTVA 2018 I 2019

Na IHF Kongresu odlučeno je i o domaćinima narednih Svetskih prvenstava u mlađim kategorijama. Tako će SP kadetkinja biti organizovano u Poljskoj 2018. godine, dok će juniori u Mađarsku pod uslovom da se dostavi garancija Vlade da će svim učesnicima biti izdate vize.

SP kadeta će dodeljeno Makedoniji 2019. godine, a isto leto, juniori će igrati u Španiji.

Povezana vest:  Zvanična poseta delegacije Ministarstva omladine i sporta i Rukometnog saveza Srbije lokalnoj samoupravi u Zrenjaninu