Team Photo SRB

SP 2015, DANSKA
Rukometašice Srbije izgubile od Mađarske na SP

Ženska rukometna reprezentacija Srbije izgubila je danas u Herningu od Mađarske sa 26:32 (16:18), u utakmici drugog kola Grupe A na Svetskom prvenstvu u Danskoj.
Najefikasnija u srpskom timu bila je Katerina Krpež sa pet golova, a Dijana Radojević, Jelena Živković i Jovana Stoiljković postigle su po četiri.
U ekipi Mađarske Žužana Tomori je bila najefikasnija sa 10 golova, a Sandra Sološi dodala je sedam.
Mađarska je vodila tokom cele utakmice, imala je prednost od 5:2 i 10:5 i lako je održavala. U završnici prvog poluvremena ekipa Saše Boškovića je prišla na dva gola zaostatka (16:18)
U 37. minutu Srbija je prišla na gol zaostatka golom Krpež (19:20), ali je njena ekipa posle toga napravila mnogo grešaka i dozvolila Madjarskoj da se „odlepi“ na 24:20. Madjarska je u nastavku uspela da sačuva prednost i ostvari drugu pobedu na turniru.
Srbija u dva kola ima bod, pošto je juče odigrala nerešeno sa Crnom Gorom, 28:28.
U Grupi A sutra je slobodan dan, a u trećem kolu, u utorak od 20.45 Srbija će igrati protiv domaćina Danske, a Mađarska od 18.30 protiv Crne Gore.
-Loše smo počeli utakmicu. Pokušali smo da se vratimo, imali smo šanse u drugom poluvremenu kad smo se primakli na gol zaostatka. Čini se da nismo imali svežinu, jer su se devojke mnogo istrošile u utakmici sa Crnom Gorom. Imamo sutra slobodan dan koji ćemo iskoristiti da se pripremimo za utakmicu sa Danskom – rekao je selektor Srbije Saša Bošković.
Reprezentativka Srbije Jelena Živković rekla je da je loša odbrana uzrok poraza i da njena ekipa mora da se okrene narednim utakmicama, pošto je cilj da prodje grupu.
-Mađarska je već na početku povela i napravila razliku. Odbrana i sredina su kod nas bile loše. U prvom poluvremenu smo uspele da se vratimo i to je bilo dobro. Ali, imale smo mnogo promašenih ‘zicera’ i uz lošu odbranu to je dovelo do ovakvog rezultata – rekla je ona.
-Imamo dan odmora i moramo da se okrenemo predstojećim utakmicama. Moramo što pre da se podignemo, odmorimo i pripremimo taktiku za Dansku. Nadam se da ćemo ispuniti trenutni cilj, da prođemo grupu – dodala je Živković.

Povezana vest:  Najbolja rukometašica sveta rado u dresu Srbije