srbija ekipa

Srbija eliminisana sa Svetskog prvenstva, poraz od Holandije

Ženska rukometna reprezentacija Srbije eliminisana je večeras sa Svetskog prvenstva u Danskoj, pošto je u osmini finala izgubila od Holandije sa 36:20 (17:6). ; Srbija će Svetsko prvenstvo završiti na 15. ili 16. mestu, pa je tako ostala bez plasmana na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru naredne godine.
Holandiju je do pobede predvodila Lois Abing sa šest golova, dok je Laura van den Hejden postigla pet. U selekciji Srbije istakla se Katarina Krpež sa šest golova, a Kristina Liščević dodala je četiri. Srbija, aktuelni viceprvak sveta je veoma loše počela utakmicu, skoro 11 minuta nije postigla gol iz igre, dok je Holandija na drugoj strani igrala veoma brzo, pa je lako dolazila do golova.
Kako je utakmica odmicala reprezentativke Holandije su povećavale prednost, a već posle 21 minut igre imale su dvocifrenu prednost, koju Srbija do kraja susreta nije uspela da umanji. Holandija će u četvrtfinalu igrati sa pobednikom iz duela izmedju Francuske i Španije.
U ostalim utakmicama osmine finala Rumunke su sa 25:22 eliminisale prvakinje sveta Brazil, dok je Norveška sa 28:22 savladala Nemačku, a Danska je sa 26:19 savladala Švedsku.

Povezana vest:  SP ZA ŽENE 2013, Sobak: Očekuje nas veliki pritisak pred 20.000 Srba