igor_butulijaIgor Butulija: Maksimalno skoncentrisano sa Crnogorcima

 

Nakon meča između Srbije i Makedonije 37:19, u okviru prvog kola kvalifikacionog turnira za Evropsko prvenstvo u Slovačkoj, održana je konferencija za medije, na kojoj su govorili treneri i igrači obe selekcije.

 

Stojan Petruševski, trener Makedonije:

– Čestitam Srbiji na zasluženoj pobedi. Bili su bolji. Mi smo odigrali koliko možemo u ovom trenutku, dobro prvo poluvreme. Nakon toga smo pali zbog malog fonda igrača. Igrači su umorni, nismo imali puno vremena za pripreme. Da smo ga imali, bilo bi mnogo bolje.

Povezana vest:  Vuković: Angažovanjem do pobede

 

Nikola Markoski, reprezentativac Makedonije:

– Zaslužena pobeda Srbije. Želim im sreću u nastavku takmičenja i nadam se našoj boljoj igri u drugom meču.

 

Igor Butulija, trener Srbije:

– Čestitam na fer i korektnoj utakmici Makedoncima. Rezultat govori, ali ne govori da je bilo tako ubedljivo i na terenu. Osetila se prevelika želja mojih momaka da od starta pokažu sve što mogu. To je normalno, dugo nisu bili zajedno i igrali su pred svojom publikom. Na kraju je došlo sve na svoje. Kontrolisali smo igru tokom čitavog meča, na kraju ubedljivo pobedili, bez padova u igri. Makedonija nije tako loša reprezentacija. Mogu da odigraju mnogo bolje protiv Crnogoraca, a naš je zadatak da se bolje spremimo za nedeljni meč i maksimalno skoncentrisano uđemo u taj odlučujući susret. Informacije o protivniku moramo zadržati za sebe. Verujemo u pobedu. Bićemo spremni i skoncentrisani u svim fazama igre. Ova generacija ima veliku želju da izađe na evropsku scenu.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Partizanu namenjen hotel sa navijačima AEK-a

Strahinja Milić, golman:

– Prva utakmica i prvo poluverme je bilo malo napeto. Što kaže trener, hteli smo da pokažemo sve i odmah. To smo uspeli u drugom poluvremenu. Uradili smo sve što smo se dogovorili i trenirali, tako da rezultat nije mogao da izmakne. Sad se fokusiramo na Crnogorce. Da se neki igrači probude, da odigramo još bolje, počev od mene.

Povezana vest:  Rukometašice Jagodine dočekuju slavni Viborg